64

Ново 20! Стилияна Николова спечели многобоя, но няма да участва на финалите на уредите

Стилияна Николова спечели титлата в многобоя от международния турнир в полския град Гдиня, но няма да участва в четирите финала на уреди днес, за които тя се класира.

От Федерацията по художествена гимнастика обявиха ненадейно, че по преценка на щаба Стилияна Николова няма да вземе участие във финалите на отделните уреди днес. На грацията ѝ предстои участие след две седмици на Европейското първенство в Баку, както и участие следващата седмица на ДП "Елит" в София. С оглед на тежката програма, която ѝ предстои от треньорския екип решиха да вземе почивка преди предстоящите състезания.

Иначе, българката събра вчера сбор от 131.400 точки. Тя получи оценки от 34.300 на обръч, 32.850 на топка, 31.500 на бухалки и 32.750 на лента. Втора се нареди представителката на Украйна Кристина Погранична със 122.350 точки, а бронза спечели Емилия Хейхел от Полша със 117.800 пункта.

По този начин 17-годишната ни грация донесе на страната ни второ отличие от надпреварата в Полша, след като преди това ансамбълът ни при девойките остана със сребро в многобоя.

Съдия за България в индивидуалната надпревара на това състезание е Филипа Филипова.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?