Нови две титли за Спринт от Държавното по плуване

Диана Петкова спечели третата титла от държавния шампионат за мъже и жени, който се проведе на байсейн "Диана" в София. Състезателката на пловдивския клуб Спринт триумфира и на 100 м бруст с 1:10,48 минути. Преди това Диана бе най-бърза в плуването на 200 метра бруст с време 2:24.35 секунди и в спринта на 50 метра с 26.16 време секунди.

Калоян Левтеров продължава рекордната си серия и след европейското първенство за юноши в Казан, подобрявайки собственото си постижение на 50 м гръб за старша отпреди седмица. Състезателят на Славия взе среброто с време 26,79 сек. На 5 май в Казан 16-годишният Левтеров плува за 26,81 сек.

Шампион стана Владислав Терзиев от пловдивския Спринт с 26,63.

Междувременно стана ясно, че Калоян Братанов ще присъедини към българската плувна група за световното първенство в Южна Корея с полет от САЩ.
Първокурсникът в Университета по селско стопанство и механика в Тексас остана в Америка, за да си вземе изпити.

Братанов, който покри норматив за световното първенство на 50 м св. стил, подобрявайки на турнира в Ричмънд националния рекорд (22,54 сек.) каца в Корея във вторник.

Същият ден следобед пристига и основната група, съставена от Антъни Иванов, Габриела Георгиева, Лъчезар Шумков, Любомир Епитропов, генералният мениджър на националните отбори Кристиян Минковски и треньора Николай Вакареев.

Тръгват в понеделник.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?