Нови 14 медала за Модел яхт клуба от Мемориал „Неделчо Шишков“

По повод празника на Пазарджик за поредна година в Регионалния исторически музей се проведе Национална изложба - „Мемориал Н. Шишков“ по корабомоделен спорт за настолни модели- класовете С.

На съдийското жури бяха представени 42 модела в класовете от С2 до С8.

Пазарджишките корабомоделисти отново се представиха на ниво и успяха да завоюван пет златни и девет сребърни медала.

 Петко Петков с модел на спасителния кораб „Хални“  безапелационно заслужи златния медал с най висока оценка от 98 точки.

Със златни отличия се окичиха и миналогодишните световни шампиони в клас С6 -  Никола Друмев с линейния кораб „Нелсън“ – 98,33 т. и Лазаринка Бончева с линкора „ Аризона“ - 97,33 т., а дъщерята й Анастасия Бончева заслужи останалите два златни медала в същия клас, но при юношите – 94367 т. с модел на военния кораб Г-8 и 94,00 т. с яхтата „Аркона“.

Димитър Енгибаров успя да спечели цели пет сребърни отличия в клас С6 и само неточност в документацията го реши поне от три златни.

В подобна ситуация се оказа  Михаил Воденичарски и той с горчивина се задоволи с два сребърни медала.

При юношите в същия клас сребро спечели и Невена Узунова - 86,00 т. с круиза „Куин Мери“.

На второ място бе класиран и модела на „новака“ Иво Котов в клас С8 - с ветрохода Ког, който се появява за първи път на такъв отговорен форум.

С дванадесет призови места се отличиха представителите на гр. Средец,  шест за Каварна, четири за Харманли,  две за Димитровград и по едно за София и Русе.

Равносметката за Модел яхт клуб-Пазарджик, в началото на спортния сезон е оптимистична и плановете са още много призови отличия от Държавните и Международни първенства до края на сезона.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?