Нова победа за Кузманов в Йерусалим

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за третия кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Йерусалим (Израел) с награден фонд 54160 долара и гостоприемство.

Кузманов победи със 7:6(4), 6:2 поставения под номер 6 португалец Гонсало Оливейра, 254-и в класацията на АТР.

Мико изостана с пробив за 3:4 в първия сет, но направи рибрейк за 5:5. В табрека Кузманов поведе с 5:1 точки и спечели със 7:4. Във втората част Мико направи два пробива и затвори мача с 6:2 за 97 минути. В първия кръг Кузманов победи друг португалец Федерико Ферейра Силва с 6:2, 7:6(2).

С победата Кузманов заработи 7 точки за световната ранглиста, в която е на 330 място.

На осминафиналите той ще играе срещу Едан Лешем от Израел, 478-и в класацията на АТР.

Малко преди мача с Оливейра, Димитър Кузманов отправи едно обръщение към всички българи. Ето какво написа той без редакторска намеса:

Искам да споделя някои неща с българскато спортно общество. И го правя, не за да се заяда по някакъв начин или да отговаря на някой,а просто защото много хора нямат идея какво се случва ,,зад кулисите" и в живота на нас спортистите!

Ще ви разкажа за поредната,хилядната ситуация в моя спорт тениса.

След като в Неделя спечелих турнира в Анталия на клей,вечерта трябваше да пътувам до Йерусалим. След 4 часа сън пристигнах на тотално различни условия(настилката на турнира е твърда и има надморска височина,която оказва голямо влияние в тениса) . Проведох ужасна тренировка следобед,в която не знаех какво се случва,а това не е най-доброто усещане когато на следващия ден имаш мач!

И в крайна сметка трябва да успееш по всякакъв възможен начин да се събереш и да превъзмогнеш всичко това( умора,недоспиване,климатизация, атмосферни условия), защото на следващата сутрин имаш мач и никой няма да излезе да играе вместо теб! И въпреки това има огромна вероятност това да не се случи,защото все пак сме хора!

При мен днес за пореден път се получи!

Но когато следващия път започнете да коментирате,плюете и да се присмивате,на който и да е български спортист,се замислете,че има хиляди неща,за които си нямате и представа!

Уважавайте усилията и труда на всеки човек,независимо от неговата професия, и независимо от резултатите му в областта ,в която се занимава! Нещо,което все още не е понятно на много хора в България! ????

С уважение към всички фенове на българския спорт!

Димитър Кузманов

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?