61

Нов скандал в щангите: Национали обявиха бойкот след треньорската смяна

Четирима щангисти от националния отбор отказват да вземат участие в лагерите на националния отбор, след като изненадващо беше взето решение треньорът на тима Иван Иванов да бъде заменен от Пламен Аспарухов, Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов.

Европейските шампиони от Тирана 2022 Ангел Русев, Дейвид Фишеров и Христо Христов, както и Васил Маринов са категорични в пълната си подкрепа към Иванов и искат да тренират под неговото ръководство поне до олимпийските игри в Париж през 2024 г. Те за пореден път се оплакаха, че от федерацията бавят изплащането на заплатите на спортистите.

"Не смятам, че е коректно да се отстранява един треньор, който е дал много на България и на самия спорт. Той е един мотиватор. Олимпийски шампион и ние искаме да бъдем като него... Лично за мен – мисля, че няма да тренирам в националния отбор.", коментира Русев пред bTV.

„Искаме да си бъдем със старши треньора. Ние работим с него и имаме успехи. Имаме му доверие и той ни има доверие на нас. Искаме да изкараме поне с него Олимпиадата. Просто, ако там вземе медал, ще приключим. В края на декември трябва да получаваме по 2 заплати. Ние сме взели по една заплата. Другата не сме... Аз си оставам в клуба. Ще тренирам в клуба. Ако трябва, ще участвам дори само на български състезания, докато не се оправят нещата, докато не се върне начело на националния отбор Иван Иванов. Без него няма как да се случат нещата", допълни щангистът.

"Не приемам добре промяната. Обсъдихме много пъти ситуацията с останалите от националния отбор. Ние няма какво да направим. Заплатите последната година постоянно закъсняват. Не идват, не можем да се готвим нормално. Aко Иван Иванов не е начело на националния отбор, ще преосмисля участието си на лагерите. За управлението на Неделчо Колев мога само да кажа, че сме без заплата от ноември. Миналата година сме чакали 2 пъти по 5 месеца, за да получим заплати. Да не говорим, че билетът, който си купих за европейското в Албания, не ми е възстановен още. Третата група за Тирана не е получила командировъчни. Нямаме средства да се готвим нормално за първенствата", заяви Дейвид Фишеров.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?