Следвайте ни

Николай Бухалов: Сигурен съм, че в Тракия никой не иска да пречи на Станилия

viber icon

Уверен съм, че никой не иска да пречи на Станилия Стаменова да се подготвя за олимпиадата, коментира изказванията на надеждата ни за олимпийски медал от кануто шефът на федерацията Николай Бухалов.

"Ръководството на федерацията ще даде пресконференция в петък по обяд, на която ще каже позицията си по възникналия проблем. Знаете, че заради конфликт на интереси се оттеглих от управлението на СККК "Тракия Пловдив", но съм наясно с положението. То не е по-различно в никой от клубовете у нас сега. В нашия спорт нищо не е вървяло по мед и масло, винаги е имало сътресения от време на време. 

На фона на стагнацията заради пандемията, всеки клуб си преценява как да връзва бюджета си. Тъй като не само Станилия е в клуба, шефовете са решили, че трябва да запазят кондицията му със съкращаване на непосилните разходи. Доколкото знам, на Станилия не и е отменена картотеката от името на Тракия, просто е спряна заплатата и. Това би означавало, че тя ще може да се състезава за пловдивския клуб и да ползва лодките и инвентара му. Виждате и на снимките тя е с жълтата лодка, която е на Тракия. Тя обаче е подала молба за преминаване в "Георги Демирев"-Русе. Нормално е да не може да ползва пловдивските лодки.

Ние, големите спортисти в кану-каяка, също не сме били богоизбрани. Мен например през 2000 година ме хвана първото съкращение в армията и останах без заплата. За известно време тренирах и в Асеновград. Благодарение на директора на КЦМ Никола Добрев ми бе осигурена заплата. Ще отбележа, че и доскоро с рекламни пари на КЦМ се плащаше чат от заплатата на Станилия. Пак повтарям, че никой не иска да пречи на Станилия, просто в Тракия явно не са могли да намерят пари за заплатата и", завърши коментари си двук​ратният олимпийски шампион от Барселона 92 Николай Бухалов. 

Настоящият клуб на Станилия Стаменова СККК "Тракия" излезе с офиицално становище за случая с най-добрата ни състезателка по кану-каяк. От клуба ни изпратиха становището си до федерацията по кану.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?