Следвайте ни

Ники Пенчев: В Националния не се ходи да се учиш как да играеш

viber icon

Доскорошният волейболен национал Николай Пенчев реши да наруши мълчанието и пусна пост в социалните мрежи. Причина за това е изказването на човек от федерацията, че времето на пловдивчанина в националия отбор е вече окончателно приключило. Ето какво написа с много болка в душата си Николай Пенчев:

Бях решил да запазя мълчание, за да не създавам излишни интриги около Националния отбор по волейбол, но без съмнение дойде моментът да заявя своето мнение. Нека първо да поясня, че не съм в Националния отбор на България не защото съм отказал да играя, а защото не бях повикан.

Допреди няколко дни причината да не бъда повикан дори за мен беше непонятна, но ето че излезе информация от член на Федерацията, в която се споменава моето име и се заявява, че времето за мен в Националния отбор е отминало, каквото и да означава това.

За мен да бъда част от отбора на България винаги е било чест и голяма отговорност. Неотменно съм се старал да давам най-доброто от себе си, да бъда пример за подражание, както на терена, така и извън него. Дори и в най-тежките си моменти, моменти, в които съм губил близки за мен хора, аз съм поставял отбора на преден план, защото съм професионален състезател.

Затова за мен е некоректно да се споменава името ми в цитирания порядък. Бях част от Националния отбор на България 10 години. Определено вярвам, че имам какво още да дам и с какво да помогна на младите момчета след мен.

И искам само да добавя, че за мен Национален отбор означава отбор, в който да бъдат повикани най-опитните и най-добре подготвени състезатели, с които държавата разполага. В Националния отбор не се отива, за да се научиш как да играеш волейбол. Така че е рано да ни отписвате.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

намръщенЪ

намръщенЪ

01.07.2021 | 13:40

Браво, Ники!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?