Следвайте ни

Ники Митов: С Хебър всеки ще се съобразява

Старта на лятната подготовка в Хебър бе повод да разговаряме със старши-треньорът на отбора Николай Митов. Ето какво сподели той за читателите на "Пазарджишка Марица":

Ники, можем ли да кажем твърдо, че селекцията в Хебър е вече приключила?

Това са момчетата, които исках на 95 %-та. Имах желание да взема още един футболист от Първа лига, но не стана, защото отива в чужбина.

Останалите, набелязани от мен обаче са тук. С това смятам селекцията за приключена.

Има ли промнеи в щаба ти в сравнение с последния мач, който беше само преди 10 дни?

Антон Кирилов е нов човек в щаба. Той ще ми помага в анализите и в разузнаването на другите отбори. Работил съм с него в Септември, знам му качествата и затова го привлякохме. Всички останали колеги са старите, с които завършихме миналия шампионат в Трета лига.

Ясна ли е вече цялата програма за лятната подготовка?

Напълно. Тук ще работим до събота. В понеделник заминаваме за лагер във Велинград. Там сме до 28-ми, следват два дни почивка и после отиваме на втори лагер в Банско, който ще продължи до 12-ти юли.

Там ще изиграем и основния пакет от летните контроли.

Последната една седмица ще използваме за заключителни занимания на нашата база. Имаме отлични тренировъчни терени и ремонта на стадион „Георги Бенковски” няма да ни пречи на работата.

Първият официален мач на отбора е след по-малко от 40 дни. Ще ти стигне ли времето за подготовка?

Реално имаме около 5 седмици за подготовка и важното сега е да изградим един отбор с новите момчета и тези, които останаха от предишния. Това е първата ни цел.

Живот и здраве до Нова година ще караме мач за мач и тогава ще си преценим шансовете за нещо по-голямо. Фиксидеи нямаме. Моята лична амбиция е да изградим отбор, с който всеки да се съобразява и да бъдем в челните места. На първо време това не е малко.

Как преценяваш качеството на съперниците във Втора лига и нивото на футбола?

Тази година ще има доста добри отбори и ни очаква един интригуващ шампионат. Не ме интересуват обаче другите отбори какво правят.

Аз съм доволен за това, че ръководството ми осигури всички тези нови футболисти. Договорите с тях са подписани и всичко започва на ниво още от първия ден. Това за един треньор е най-важното.   

Димитър Комсийски

Редактор-репортер екип "Спорт"

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?