Следвайте ни

Нешка Робева с шокиращи разкрития за корупцията и феодалите в спорта

viber icon

Най-добрата треньорка в историята на художествената ни гимнастика Нешка Робева изрази много критично мнение за това как се разхищават парите в спорта в интервю за "Марица". Робева ще представи на 14 декември в зала "Сила" спектакъла си "Шоу без име", чиято цел е набиране на средства за българския спорт.
"Видяхте какви разкрития започнаха във футболната. Започват сега и във волейбола. Трябва да се почне разследване федерация по федерация. Има определена група хора, които в началото влизат с големи обещания и бързо ги забравят. Тихомълком променят устава, който дава ограничения в мандатите. И се получава едно феодално общество. Определени федерации благоденстват, а клубовете плащат ли, плащат", сподели Робева.


"Системата го позволява. Но се натрупва и гняв. Той в един момент ще изригне. Казват ни: ​демокрация е - вие си ги избирате. А щом ги избират, значи управителният съвет си гласува. А той си гласува каквото иска и така кукловодът си измива ръцете, а пред себе си поставя пажовете. И оттам нататък елата да видите за какво става въпрос! Когато гласуваш един закон за спорта, ти трябва да премислиш и да ограничиш всякакви възможности за грозни практики - да не казваме „корупция”, каза още Нешка Робева.


Цялото интервю с Нешка Робева четете в утрешния брой на "Марица"

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?