Не спират декларациите от Коматево! Този път до Боби Ми

Писмата с обръщения и декларации от жълто-черната общност продължават да се пишат и разпостраняват с пълна сила. Този път адресат е президента на БФС и бивш вратар на канарчетата Борислав Михайлов. Към Боби Ми се обръща Клуб на привържениците на Ботев през официалния си сайт с въпроси и ултимативни искания за уволнение на председателя на Съдийската комисия Йордан Сталев и доживотно наказание за рефера Станислав Ставров, порязал жестоко тима на Николай Киров при загубения полуфинал от Славия.

"Марица" публикува текста на КПБП без редакторска намеса:

До президента на БФС
Г-н Борислав Михайлов

Г-н Михайлов, обръщаме се към Вас от името на хилядите жълто-черни привърженици, почитатели на футбола. Искаме да изразим огромното си огорчение и погнуса от събитията, които се разиграха на вчерашния полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България между отборите на Ботев Пловдив и Славия София и най-вече от неадекватното поведение на главния съдия Станислав Ставров и неговите помощници.

Вчера един празник на терена бе помрачен, а върху българския футбол и съдийство бяха лепнати поредните огромни петна, които никога няма  да изчезнат. Смеем да твърдим, че съдийските грешки повлияха с пълна сила върху крайния резултат. Абсолютно редовен гол бе отменен, а стопроцентова дузпа не бе отсъдена в полза на Ботев Пловдив. Бихме проявили разбиране до известна степен, ако това беше първото подобно провинение на лицето Станислав Ставров, но за жалост не е. Това е един от най-наказваните български арбитри, това е един срам за съдийската професия и за българския футбол. Това е човек, който вчера извърши престъпление и отне вярата в играта не само на цял един град, а и на много от футболните привърженици в страната. Хора като него са причината стадионите да бъдат все по-празни.

Именно поради гореизброените факти, ние, привържениците на най-старият футболен клуб в страната, не искаме поредното изваждане на Станислав Ставров от съдийските наряди за няколко мача. Поради тежкия му рецидив, ние настояваме за доживотното му изваждане от футбола, нещо, което не е прецедент в България и вече е правено. Дори и най-тежкото наказание няма да върне пропуснатите ползи на Ботев Пловдив и привържениците му, но ще бъде справедливо.

Настояваме и за оставките на съдийската комисия, начело с нейния председател- Йордан Сталев, а също така искаме да оповестят мотивите си за назначението на Станислав Ставров за арбитър на вчерашния мач. Те също трябва да понесат отговорност за вчерашния геноцид над българския футбол и неговите привърженици. Интересен ни е коментарът Ви за това как се получи така, че името на главния арбитър се знаеше от обществеността една седмица преди срещата?

Мислим, че ролята на ръководните фактори в БФС е да водят българския футбол към по-добри времена. С подобни тумори, изпълняващи поръчки, няма как да стане. Върнете частица вяра в хората, че все още си заслужава да гледаме мачове с марка "български футбол" и се вслушайте в нашия глас.

Не на последно място, държим да кажем, че е недопустимо член на изпълнителния комитет на БФС да нарушава разпоредбите на съюза, свързани с цените на билетите за гостуващите привърженици, както и да си позволява лъжи и обиди в национален ефир. Надяваме се, че компетентните органи ще се самосезират за тези нарушения.

Ако Вие откажете да спазите собствените си правила за честна игра и не накажете виновните с горепосочените санкции, то ние също ще откажем да ги спазваме и вината за последствията ще тежи изцяло на Вашата съвест. Няма да спрем борбата си и ако тези, изпълняващи поръчки, убийци на спорта, не бъдат отстранени от футбола за цял живот ние ще се чувстваме длъжни да излезем на улицата, докато това не стане факт!

От организираните привърженици на Ботев Пловдив

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?