64

Не се разбраха: График за басейн "Младост"няма! Общината ще търси държавни пари за строежа на новия

Пловдивските плувни клубове Спринт, Младост и Пловдив 2019 спазиха обещанието си и излязоха на протест за басейн "Младост". 

На протеста пред финалната кула на Гребната база присъстваха треньори, плувци и родители. Там бяха и зам.-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков, зам.-председателят на ОбС и легенда в кану-каяка Николай Бухалов, общинският съветник на Демократична България Йордан Иванов, легендата на Локомотив Георги Василев-Гочо, майката на тенисистката Цветана Пиронкова - Радосвета Чинкова, която е най-успешната плувкиня от Пловдив. 

Причината за протест е, искането 8 плувци (ученици на Спортното) от клуба на ВСИ да плуват в "Младост". Представителите на другите три клуба Спринт, Младост и Пловдив 2019 не желаят плувците да бъдат пуснати, тъй като организацията откъм тренировки е доста сложна и в момента. 
Представителите на клубовете искат построяване на новия 50-метров басейн, който е стопиран от две години заради липса на финансиране.

Зам.-кметът Георги Титюков и представители на трите клуба обсъдиха графика, но не се стига до конкретно разбирателство.  От клубовете предложиха децата от ВСИ да се извозват с бус от спортното училище до басейна на ВСИ. 

Вече доста години е напрегната ситуацията с плуването в Пловдив, трите клуба, не можем да наместим графиците си, а с идването на още един става съвсем трудно, категорична е Славяна Раденкова, председателят на ПК Пловдив 2019.

"Попитах и колеги от София там децата сменят по два автобуса, но тук може да се реши проблема с бусче за децата. За басейна няма никаква яснота", заяви още Славяна Раденкова.

"От 50 години съм в плуването - като състезател и треньор. Тогава взеха базата ни 50-метров басейн. Всяка управа ни обещава да ни построи басейна, но това така и не става факт. Единственото решение е построяването на нов басейн", допълва Радосвета Чинкова.

"Досега в басейна тренираха три плувни клуба, а сега има четвърти с осем деца, които бяха приети в спортното училище. Ние сме длъжни на всички ученици в спортното училище да осигурим място за тренировка. Мисля, че все ще успеем да ги сместим тези деца в басейна. Сега ще направим среща за графика. За съжаление поради липса на финансиране строежът е спрян от две години. От Общината не сме спирали да търсим финансиране. Обсъждат се варианти за финансиране.

Всичката тази енергия трябва да я насочим в друга насока, а не да се караме. Да направим над 10 000 подписа и при съставянето на новото правителство тя да бъде предоставена. Сумата за басейна е от порядъка от 12 - 15 млн. лева, но само Общината няма как да финансира този проект", заяви Георги Титюков.  Той напомни, че спортното училище е държавно и е логично държавата да помогне за финансирането на строежа на новия басейн, в който да тренират учениците.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Гришо

Гришо

20.09.2021 | 18:59

Трябва да има конкуренция,а това плаши някои. Полза ще имат и родителите и Общината.

Отговори
2 0
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

20.09.2021 | 14:26

ИЗБИРАМЕ ЕДНИ И СЪЩИ ООПРАВНИЦИ И ЧАКАМЕ РАЗЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ .....Георги Титюков .......0000000

Отговори
14 0
Антон Тасев

Антон Тасев

20.09.2021 | 13:52

Цялата тази ситуация е един голям СРАМ за управленското тяло на град Пловдив. През всичките тези години никой не си е мръднал пръста да създаде условия за децата плувци. Само едно прехвърляне на топката и всичко това за сметка на децата и техните родители. Защото истинските потърпевши от създалата се ситуация са те, а политиците си стоят в кабинетите и само около избори се сещат за дупката, която те сами направиха. За съжаление цели поколения си отиват а Басейн пак няма! Градове като Бургас, Варна, Благоевград, Сандански, Пазарджик и още други успяват някак си да създават база, а вторият по големина Пловдив не може да осигури финанси за нещо, което би могло да носи много приходи и позитиви на града. За децата плувци, трябва да има равни условия а не да се разделят и карат между тях защото нашите управници са СЛАБОХАРАКТЕРНИ И НЕДОСТОЙНИ за техните успехи. Да успехи, защото въпреки условията те успяват да се преборят и да печелят медали. Благодарности за г-н Иван Тотев, г-н Здравко Димитров, г-н Георги Титюков, г-н Петър Зехтински и много други радетели за „СПОРТА“ в град Пловдив.

Отговори
7 16
Христо

Христо

20.09.2021 | 13:57

Благодарности в кавички. Иначе разследване, съд и затвор. Без г-н Зехтински останалите изброени личности са пълни НУЛИ.

Отговори
22 1
Тренировки

Тренировки

20.09.2021 | 13:28

Моето дете тренира футбол и учи в спортното. Всеки ден пътува до стадиона и обратно. А не тренира на игрищата до спортното училище, защото са дадени под аренда. Какво им пречи на децата да си пътуват до Аграрния. Същото е в Пазарджик . Там спортното е до стадиона, а басейна в центъра. Така е в повечето градове. А НЕ Е ЛИ ТОВА ОПИТ ДА СЕ ЗАВЛАДЕЕ ПОРЕДНИЯ ОБЩИНСКИ ИМОТ ОТ ЧАСТНО ЛИЦЕ. КАТО СЕ ПРЕДСТАВИ ,ЧЕ НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ПРАВИЛНО И СЕ ПОИСКА ОТДАВАНЕ НА КОНЦЕСИЯ И Т.Н.Т. ?

Отговори
25 1
Има логика.

Има логика.

20.09.2021 | 13:54

Имама логика в това. Може да има такива интереси. Собственикът на ВСИ комплекса е бизнесмен . И неговата работа е как да намери начин да прави пари.

Отговори
17 0
БАСТА

БАСТА

20.09.2021 | 13:06

Зико фена, пак го няма на конфликната точка... По-жалък мишок от тоя няма. ОСТАВКА БЕ, НЕКАДЪНИК!

Отговори
14 1
Браво !!!

Браво !!!

20.09.2021 | 12:52

Този път коментара е абсолютно 100% истина. Всичко е точно така. Дано сега всички са разбрали, че басейн Младост не е на спортното . И това ,че учиш там не значи ,че трябва да плуваш там. Родителите са подведени , но от кого не стана ясно. Дали от Директорката на спортното, дали от треньорите във ВСИ или някой друг. Но докато няма нов басейн или не се ремонтира някой от съществуващите / басейн ВХВП или изоставения Балон/и не се пусне в експлоатация ситуацията ще продължи и ще се влошава.

Отговори
27 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?