49
Следвайте ни

Най-добрите въртят педали в „Колодрума“ СНИМКИ

Залата отговаря на всички световни изисквания за провеждане на състезания от най-висок ранг, заяви зам.- председателят на Българската федерация по колоездене Любомир Венков

viber icon

Зала „Колодрума“ отново е домакин на най-престижното национално колоездачно състезание на писта – Държавния лично-отборен шампионат (ДЛОШ). От днес до 19 септември 97 колоездачи от 13 професионални клуба ще водят надпреварата, която ще се проведе в три категории - юноши старша, мъже елит и жени.

„Зала „Колодрума“ е уникална по своята стойност за страната – не само, защото друга такава в България няма, но защото няма аналог и на Балканския полуостров. Като качества на пистата „Колодрума“ е сред първите пет в Европа“, заяви директорът на ОП „Многофункционална спортна зала Пловдив“ Евелина Апостолова на брифинг преди началото на състезанието.

„Провеждането на държавните лично-отборни шампионати , както и националните шампионати на Румъния, е вече ежегодна традиция в зала „Колодрума“. След “Балканската Купа” 2017 г. и Балканския шампионат по колоездене 2018 г.,  през 2020 г. залата безпрецедентно спечели за първи път домакинството на Европейско първенство по колоездене на писта в България в дългогодишната история на този спорт“, допълни още Апостолова.

В брифинга взеха участие и зам.- председателят на Българската федерация по колоездене Любомир Венков и треньорът на ПКК „Цар Симеон“ Петър Павлов.

„Българската федерация по колоездене желае да използва тази зала все по-често, защото тя отговаря на всички световни изисквания за провеждане на състезания от най-висок ранг – с много бърза писта и изключително подходяща за провеждане на такива състезания“, коментира Любомир Венков. Той съобщи, че Пловдив отново ще кандидатства за Европейското първенство по колоездене на писта в „Колодрума“ и допълни, че тази година федерацията е провела два шампионата на писта в залата – зимен и летен, което не се е случвало в историята на българското колоездене.

Любомир Венков изказа специални благодарности към Община Пловдив и ръководството на зала „Колодрума“ за перфектните условия, които осигуряват.

Новото в тазгодишното издание на ДЛОШ, и изобщо в българското колоездене, е че за първи път се провежда шампионат по колоездене на писта за жени. Другата изненада е, че тази година, за първи път от 2002 г. насам, в България ще се проведе една от най-атрактивните дисциплини „Медисън“. С нея ще бъде закрито първенството на 19.09. /неделя/, когато ще се състои и награждаването на състезателите. Победителите в отделните дисциплини получават титлата Държавен шампион на България за 2021 г. за съответната дисциплина.

Във връзка с новите противоепидемични мерки шампионатът ще се проведе без публика.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ха ха

Ха ха

19.09.2021 | 10:25

Голямо ” постижение” е това :)) С два милиона издръжка на година , едно състезание от трима колоездачи :))) Евалата на меринжейката от снимката.Опс,извинявам се.Тя е мениджърка:))) От гроб са все такива капацитети ръководните кадри. Ама още малко...... Промяната продължава !!!!

Отговори
2 0
Кирил

Кирил

18.09.2021 | 16:29

Тази зала за нищо не става. Дошли 10 карачи на колело и голяма новина. Какво се хвалят тези. Стои като мавзолей тази зала. Няма никакви събития тоя паметник. Зала Сила се пука от събития щото има мениджъри. Не партийни калинки ,като тази. Изритаха я от областната управа и хоп,на другия ден директор на мавзолея. Скоро ще ги изритаме всички, като тази от сладките службички.

Отговори
4 0
Балабанов

Балабанов

17.09.2021 | 20:46

Зала Колодрума глътна 70млн.лева пари на пловдивчани ! Половината се откраднаха от кликата на гроб.Годишната издръжка на не ставащата за нищо зала е 3млн.лева от парите на пловдивчани.Това са парите за една детска градина,но вместо нея се хрантутят на общинска ясла калинките от гроб.Вижте я тази как се е наперила с папката на общината:))) Прилича на кучене което трябва да се отблагодари,че са го сложили на хубава службица.Още малко и всички калинки начело да тази позираща гордо ще са пътници за затвора!

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?