Наредиха Стефка в Топ 12 на световната атлетика

България има повод за гордост още на старта на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. В специалното издание на домакините за шампионата има голяма статия за 12-те атлети с най-забележителните постижения в историята на планетарните първенства.

Сред тях е и примата в скока на височина Стефка Костадинова с титлата и световния рекорд от Рим 1987 година. В материала за Стефка подробно е разказана битката на финала между нея и шампионката от Хелзинки 1983 Тамара Бикова (СССР). Британците наблягат и на страхотната психика на Костадинова, която прави световния рекорд от 209 см само минути след като Бен Джонсън е поставил световен рекорд на 100 м и трибуните са като бушуващ се океан.

Освен Стефка в групата на най-добрите от дамите попадат Сали Гънел (400 метра с препятствия), Ана Фиделия Кирот (800 м), Джеки Джойнър Кърси (седмобой). Мъжката компания се води от Юсейн Болт (100 м), Майк Пауъл (скок на дължина), Майкъл Джонсън (200 и 400 м), Джонатан Едуардс (троен скок), Аштън Итън (десетобой), Колин Джаксън (110 м с препятствия), както и битката в Пекин 2015 между Болт и Гатлин.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?