Наката: Няма от какво да се срамувам с Нефтохимик

Тръгвам си с високо вдигната глава, защото смятам че съм постигнал много с Нефтохимик.

Това заяви след раздялата си с шампионите от Бургас пазарджишкият старши-треньор на отбора Найден Найденов.

Има ги тези неща. Постоянно се случват във волейбола и другите спортове. Аз съм чист пред съвестта си. Каквото трябва съм го постигнал. През миналата година записах три златни върха с Нефтохимик - Суперкупа, Купа на България и шампионска титла. Този сезон започнахме със спечелване на Суперкупата на България. Успях да класирам отбора до 1/4-финал във втория по сила европейски турнир – за купата на ЦЕВ. Нещо, което не е постигано досега и това е голям успех за родния волейбол. Да, получиха се ситуации, в които губехме в Суперлигата, но това не е трагедия. Много често се е случвало отбор да завърши на трето-четвърто място в редовния сезон и след това да играе за титлата и да я спечели“.

 Когато нещо не върви винаги го „отнася“ треньора. Не съм обиден, но винаги има болка. Защото чувството, че си си свършил работата, но по една или друга причина не са се случили нещата е тежко. Не се чувствам виновен за нищо, каза Наката.

Прекият повода за неговото освобождаване стана загубата на бургазлии от Добруджа в отминалия кръг на Суперлигата.

Преди това Нафтата загуби финала за Купа България от Хебър в Пазарджик.

Първите искри на напрежение между Найденов и ръководството на бургазлии прехвърчаха още при загубата на воденият от него тим в Пазарджик срещу Хебър в мача за Суперлигата. Минути след тази среща Найденов, Везенков и Салпаров обсъждаха причините за неуспеха на висок глас, което не остана незабелязано от журналистите.   

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?