61
Следвайте ни

Наградиха журналиста Илия Кисимов с "Почетен знак на Пловдив"

viber icon

С "Почетен знак на Пловдив" бе награден известният пловдивски спортен журналист Илия Кисимов. Кисимов е сред значимите автори на "Марица" през последните три десетилетия. Председателят на ОбС Александър Държиков връчи отличието на дойена в гилдията на церемония днес.

Удостояването с голямата награда бе гласувано още в средата на април с абсолютно мнозинство, заради изключителните му заслуги при популязирането на пловдивския и български спорт.

Илия Кисимов е роден през 1942 година в село Смилян, Смолянско. Завършил е висшето си образование в ПУ "Паисий Хилендарски". Кисимов е известен радетел за съхранение на ценната история на пловдивския спорт и досега е написал и издал 18 книги на спортна тематика.

Още от 1970 г. е сътрудник в спортната рубрика на вестник "Отечествен глас" и е кореспондент на най-известния спортен вестник от 20 век - "Народен спорт". Негови статии и материали през годините са публикувани в много други спортни вестници и издания - "Марица", "Меридиан мач", "Футбол" , "Гол" и др. 

Два пъти получава награда и за най-добър спортен журналист на Пловдив - през 2000 и 2009 година. Той е и един от инициаторите за създаване и реализиране на Алея на спортната слава край Гребен канал - Пловдив.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?