Следвайте ни

 Наградиха 10-те най-добри в работническия спорт

Десетте най-добри спортисти в  работническия спорт на Пазарджик за 2019-та година получиха наградите си на традиционната 22-ра поред "Вечер на спортиста", която се проведе в ресторанта на х-л "Тракия". 

Над 180 души станаха свидетели на церемонията, с която официално бяха закрити есенните работнически спортни игри "Спортна есен -2019". 

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на Община Пазарджик Тодор Попов, зам.-областният управител Йордан Кожухаров,  общинските съветници Георги Георгиев и Ренета Камберова, председателят на ОФ "Христо Ботев" - Боян Ботев, шефът на КТ Подкрепа Никола Минчев, директорите на БЧК и МБАЛ Пазарджик - Живко Дишков и д-р Красимир Темнилов, омбудсманът Георги Шопов.

Присъстваше и олимпийският шампион от Мюнхен’72 Георги Мърков.  

Тържеството в препълнената бална зала започна под звуците на националния химн и издигане на трикольорът на България. 

Първи, по традиция приветствие към присъстващите направи почтения гражданин на Пазарджик и шеф на ОРСК Иван Симеонов. 
В равносметката си за 2019-та 
той отбеляза, че представители на 31 фирми и учреждения за взели участие в работническите спортни прояви през годината. Симеонов благодари за финансовата подкрепа на Общината, както и на отделни бизнесмени, подкрепили с парични средства провеждането на работническите спортни игри. 

Веднага след това приветствие направи и кметът Тодор Попов, който потвърди, че спортът ще остане и за в бъдеще сред важните му приоритети, а за напред ще става и още по-важен, тъй като е здраве, дава самочувствие и гордост от постиженията на местните ни състезатели и клубове.

Преди да започне награждаването на призьорите в топ-10 по същество Иван Симеонов връчи на кмета купа по повод дългогодишната му подкрепа на работническия спорт в Пазарджик. 

След това по азбучен ред бяха обявени призьорите в топ-10 за 2019-та. 

Тази година това са Ангел Кръстев(РКС – тенис на корт), Галина Пенчева(ВиК – тенис на маса), Димитър Кобаков(МВР – лека атлетика), Димитър Коритаров(Пожарната – волейбол), Илияна Лупова(ОД на МВР – волейбол), Иванка Зашева(Ди Ес Смит – лека атлетика), Спас Чалъков(ОД на МВР – шахмат), Стоян Кордов(тенис на маса – Пожарната), Надежда Кузерманова(Център „Човеколюбие” – шахмат), Станислав Чочков(Спортно училище – футбол).

От името на организаторите - ОРСК те бяха наградени с плакети, грамоти и предметни отличия от кмета Тодор Попов.

Отличени за постигнати резултати 
през 2019-та бяха и работнически колективи. 

Купата на областния управител и първо място в комплексното класиране на работническия спорт за 2019 г. при трудовите колективи за пореден път стана притежание на Затвора. Служителите от ОД на МВР заеха второто място и купата на кмета.

Купата на Общинския съвет отиде при третите в крайното подреждане – общинска администрация. 

Колективът на В и К Пазарджик взе 4-то място и купата на Общонародна фондация "Христо Ботев", връчена им лично от племенникът на големия наш революционер Боян Ботев. Призът на КНСБ и пето място в подреждането грабна колективът на „Ди Ес Смит”, а този на КТ "Подкрепа" отиде при Пожарната. Купата за масово участие и този път вдигна Център Човеколюбие. 

Специална купа на ОРСК бе връчена и на фирма „Райс” за дебют в спортните игри „Спортна есен’2019”. 

По случай 60-годишен юбилей 
през 2019-та година шефът на ОРСК Иван Симеонов  награди дългогодишният  участник в работническите игри Георги Георгиев(„Ековита”)

Малко след 12 часа всички призьори от топ-10 на работническия спорт изпратиха символично отиващата си 2019-та година с духане на свещичките от празничната торта. 

И тази година тя беше осигурена безплатно от шефа на сладкарница "Радост" Заприн Генков. 

За доброто настроение на присъстващите пък се погрижиха танцов състав „Албена” с р-л Елена Велева и изпълнители от фолклотен състав "Чудесия" с ръководител Таня Димитрова.

 

 

 

 

Димитър Комсийски

Редактор-репортер екип "Спорт"

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?