64
Следвайте ни

Наглец! Бивш шеф на щангите нарекъл наш олимпийски шампион пияница

viber icon

Бившият вече шеф на щангите у нас Неделчо Колев е нарекъл олимпийския шампион от Москва 1980 Асен Златев пияница. Това разкри легендата на "Марица" пред медиите по време на срещата им с новите шефове на федерацията.

"Обадих се на Неделчо Колев и го помолих да спре да пречи на спорта ни. Той ми каза, че не иска да разговаря с пияница, а всички знаят, че аз алкохол не употребявам. Надявам се компетентните органи да си свършат работата и да се приключи с този фарс", каза Златев.

Шампионът заяви също, че е разговарял с Колев по въпроса с получените 400 хиляди евро по Азербайджанската сделка, която позволи на български състезатели да бъдат натурализирани през 2010 година.

"Когато преди време попитах Колев къде са тези пари, той ми обяви, че са в личната му сметка", каза още Златев.

От Българската федерация по вдигане на тежести обявиха, че ще сезират Прокуратурата заради финансови злоупотреби на бившия президент Неделчо Колев.

Колев не получи подкрепа за нов мандат на Общото събрание на централата на 28 май тази година, а на негово място клубовете избраха Ариф Маджид.

"Съвсем наскоро открихме едни фактура за лагери във Велинград през 2018, 2019 и 2020 година. Това са лагери "на хартия", а за тях са отчетени разходи и са получени суми от Министерството на спорта. Във Велинград лагери не са правени. Аз поне като треньор би трябвало да знам, ако е имало", заяви дългогодишният главен треньор на националите Иван Иванов.

Маджид все още не може да встъпи официално в длъжност, тъй като Колев използва различни процедурни хватки с жалби до съда от клубове-фантоми, за да възпрепятства вписването на новото ръководство.

"Най-късно в сряда ще сезирам Прокуратурата по казуса. Дори се надявам тя да се самосезира след изнесената днес информация. Няма какво да ни спре", каза Маджид.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?