49
Следвайте ни

Над 200 въдичари от 21 държави на Световно в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Общо 204 състезатели – представители на 33 клуба от 21 държави, участват в Световното клубно първенство по спортен риболов с фидер, което стартира днес на Гребната база в Пловдив.

Състезанието откри заместник-кметът по спорт Георги Титюков.

„Гребният канал в Пловдив е едно чудесно съоръжение за спортен риболов, разположено сред прекрасна природа. Базата, с която разполага градът ни, отдавна е утвърдена като една от най-добрите в Европа и в света и за последните десетина години е била арена на много европейски и световни първенства в гребните спортове“, заяви в приветствието си зам.- кметът.

Той допълни, че Пловдив неведнъж е бил домакин на най-големите държавни шампионати по спортен риболов, приемал е и световно първенство по спортен риболов на плувка, което несъмнено прави града и своеобразна столица на спортния риболов в България.

Това е четвърти световен клубен шампионат в тази дисциплина. Предстоящото първенство е най-голямото състезание от спортния календар на световната федерация ФИПС.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Охаааааааа

Охаааааааа

22.10.2021 | 18:13

Колко нови ковид смъртници. Световно първенство в огнището на Ковид в ЕС. Тия няма да ги искат техните страни да се прибират от тук. Поне маски да си бяха сложили

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?