Следвайте ни

Кобрата спука от бой Букър, чака Джошуа или Руис ВИДЕО

viber icon

Кубрат Пулев спечели поредната си важна битка в своята професионална кариера.

В 10-рундов боксов мач, Кобрата надделя по категоричен начин над американеца Райдъл Букър.

Двубоят завърши с победа с единодушно съдийско решение за Кобрата - 99:91, 98:92, 98:92.

Пулев доминира съперника си в 9 от всички 10 рунда и заслужено стигна до крайния успех.

Кобрата пусна 690 удара, от които успя да пласира 163!

Битката се проведе на бейзболния стадион „Чукчанси Парк“ във Фресно (щат Калифорния).

1 РУНД
Букър започна с ляв прав. Последваха и удари в тялото и такива в лицето на Пулев. Той отговори с акция от няколко поредни крошета. Равностойно начало. Последва натиск на Кобрата. Рундът завършва с размяна на леви прави.

2 РУНД
Във втория рунд Букър работеше добре с ръцете си, като вкара дясно кроше. В същото време ескиважите на американеца го спасяваха на два пъти. Пробва контраатака с ляво кроше. Не се получи. Кобрата притиска съперника си до въжетата. Вкарва два тежки удара с дясната си ръка. Десен прав на Кобрата. Последва ляв ъперкът на Букър. Силен втори рунд за Кобрата.

3 РУНД
Атака за Пулев в самото начало на тази част. Атака ляв-десен. След това силно дясно кроше. Комбинации от два и три удара за Кобрата. Две десни крошета на Кубрат. Атаката на Букър след това включва ъперкът в тялото и ляв прав. Ляво кроше на Букър. Десен прав и ляво кроше за американеца. Размяна на леви крошета за финал на този рунд. Дясното око на Букър е почти затворено...

4 РУНД
Ляв прав, след това дясно кроше за Букър. Ъперкът на Кобрата в тялото на съперника му. Десен прав за Букър. Дясно кроше за Пулев. Десен ъперкът за Кубрат в главата на съперника му. Усети какво ще направи Букър и го атакува. Натиск на Пулев. Десен в тялото на Букър. След това и ляво кроше. Добър финал на рунда за Кубрат Пулев.

5 РУНД
Дясното око на Букър изглежда все по-зле. Кобрата търси удари именно с лявата си ръка. Ляво кроше в главата на Кубрат. Букър е притиснат към въжетата. Серия от удари за Пулев. Ляво кроше за Пулев! Букър започна да пристъпва все по-неуверено. Американецът получава серия от удари. Не успява да пласира нито един. Силен рунд за Кубрат Пулев, отново.

6 РУНД
Серия от десни крошета на Пулев. Ляв прав. Букър е съвсем несигурен. Дясно кроше за американеца. След това и ъперкът. Реагира добре Букър на натиска на Пулев. Но Кубрат отново тръгва в атака. Две поредни крошета в главата на Букър. По-малко от минута до края на рунда. Залъгващи движения на Букър. Кобрата все пак успява да прати дясната си ръка между двете ръкавици на съперника си.

7 РУНД
Мощни десни крошета на Пулев! Притиснат е към въжетата Букър. Получава силни удари в областта на торса. Разклатен е американецът, определено. Дясно кроше на Кобрата. Букър получава страшно много удари. Все по-тежко диша опонентът на българина. Краят на рунда е прекрасна новина за него.

8 РУНД
Букър е притиснат в ъгъла в самото начало на този рунд. Дъжд от удари в главата му. За момент се връща в центъра на ринга, но след това Кубрат Пулев отново го притиска към въжетата. Десен прав на Пулев. След това и дясно кроше. Отказва да падне Букър. Вкарва и два силни ъперкъта Кобрата.

9 РУНД
Букър прави няколко крачки назад, след това се пробва да влезе в клинч, за да се придвижи към центъра на ринга. Впоследствие обаче отново е върнат към въжетата. Пълна доминация на Пулев. Викове "Победа!" се чуват в залата. Реферът все по-често разделя двамата боксьори. Десен в тялото, дясно кроше за Пулев. Десен прав на Пулев. С наведена глава отива към ъгъла си Букър.

ПОСЛЕДЕН РУНД!
Получава инструкции да търси удари в тялото Кобрата. Така и прави. След това отново забива дясно кроше в лицето на съперника си. Две минути... Опит за атака на Букър. Не е успешна. Букър до въжетата. Както е през цялото време. Минутка до края... Тридесет секунди... Серията от удари в главата на Букър сякаш няма край. Надмощие на Пулев. Доминация и сигурна победа за Пулев.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?