Следвайте ни

На Държавното: Петобойците на Шампион стартираха отлично

viber icon

Куп отличия спечелиха петобойците на СК Шампион от завършилото в София Държавно първенство за мъже, жени, младежи и девойки до 21 години, което се проведе на комплекс "Академик".

Пазарджиклии бяха най-малки по възраст в това състезание - едва 16 и 15 годишни, които обаче добиха право за участие след силните си класирания през 2019-та година.

Момичетата нa клуба в състав: Юлия Спасова, Михаела Зонова и Виктория Пенева завоюваха вицешампионски титли при жени и девойки до 21 години.

Индивидуално Михаела Зонова се класира на 3-то място при девойките.

Любомир Германов, на 16 години е с 3-ти резултат  при мъжете на комбинирана дисциплина.

Той се нареди и 2-ри при младежите, а заедно с Емил Грозданов и Ангел Франгов спечелиха вицешампионска титла в същата възраст.

С тези си постижения момчетата добиха право на класиране при мъжете на втория кръг на Държавното първенство.

През месец юни предстои Европейското първенство за възраст под 17 годишни и Световно първенство през октомври, към които състезания ще е насочена подготовката на момчетата и момичетата от СК Шампион.

Те ще вземат участие и в Световната купа, която ще се проведе в София.

От тази година всички състезатели по модерен петобой в СК”Шампион’ започнаха занимания по конен спорт с треньор Валентин Георгиев.

Петата дисциплина в петобоя децата тренират на собствените на клуба коне "Звезда" и "Група", като СК ”Шампион” е единствения клуб по модерен петобой в България  с лична конна база и животни.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?