Следвайте ни

На 19-ти казват кои остават в Хебър

Спортните новини от Пазарджик и региона

viber icon
19-ти декември ще бъде деня „Х” във футболен клуб Хебър. Това стана ясно след днешната среща на хебърци при кметът на Общината Тодор Попов. Треньори и футболисти заедно с ръководството на клуба гостуваха на пазарджишкия градоначалник, който искал да чуе от първо лице какво се случва в представителния футболен клуб на Пазарджик, финансиран на 70-80 %-та с общински средства.
Кметът поиска да разбере какви са причините за неубедителното представяне на отбора през есента и от какво евентуално имаме нужда за се коригират нещата през пролетта, сподели пред наш репортер участник в сбирката.
Кмет, футболисти и ръководство провели мъжки и честен разговор и набелязали мерки за по-доброто класиране на отбора през пролетта. Тодор Попов успокоил футболистите, че независимо от всичко Общината ще продължи да бъде зад отбора и че проектът ще се развива напред във времето.
След сбирката при кмета, футболисти и ръководство продължили с разговора, говорейки за проблемите в отбора 1:1. Треньорът Йордан Петков посочил на всеки един от играчите поотделно от какво не е доволен през първия дял от шампионата. Търновецът наблегнал на думата „колектив” и споделил, че тя е ключовата за успеха или съответно неуспеха на всеки един футболен тим.
В крайна сметка днес футболистите издали саковете си с екипировката, която отива на химическо чистене. На 19-ти декември предстои нова сбирка, на която ще стане ясно и кои ще бъдат освободени от отбора. Това до голяма степен ще бъде формален акт, тъй като според нормативите на БФС след изиграване на последния за полусезона мач, всички картотекирани в отбора състезатели автоматично стават свободни агенти и на практика могат да играят, където пожелаят през пролетта.
Ръководството на клуба единствено може да каже на кои смята да разчита за мачовете от втория полусезон и да ги покани отново. На тях ще бъде дадена съответната екипировка.
Днес хебърци получиха и възнагражденията си за месец ноември – заплата и премия за боя над Пирин(Разлог).
В следващите 45 дни те ще бъдат в официална зимна ваканция. След срещата на 19-ти декември ще бъде обявена датата за старта на зимната подготовка.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?