МОК спира финансирането на АИБА

ДУБАЙ

 

 

МОК спира плащанията към АИБА до разрешаването на проблемите на световната боксовата централа.
АИБА е разтърсвана от вътрешни противоречия за начина на управление и финансиране от месеци, като президентът Чин Куо У първоначално беше временно отстранен от поста си, а в последствие през ноември подаде оставка след жесток конфликт с членовете на Изпълкома на организацията.

У, който е и член на МОК, беше заменен временно от Франко Фалчинели, а АИБА ще избере нов президент на извънреден конгрес на 27 януари в Дубай.

"МОК е сериозно загрижен за ситуацията в АИБА. Има проблеми с управлението, липсва прозрачност във финансирането, изникват въпроси за съдийството и антидопинговия контрол. Затова сме изискали пълен доклад от АИБА до края на януари", коментира президентът на МОК Томас Бах.

"Искаме да видим какви мерки ще бъдат взети по всичките тези въпроси. Докато нещата не се променят в положителна посока, МОК няма да извършва плащания към АИБА", допълни той.

МОК не за първи път спира финансирането на АИБА. Боксовата централа беше лишена от над 1 милиона долара от телевизионни права след Олимпиадата в Атина през 2004 година заради съдийски скандал на Игрите в гръцката столица./Марица

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?