61

Много подобрени рекорди на първенството в Колодрума

Много рекорди бяха подобрени на проведения в зала Колодрума лично-отборен шампионат. Бързата пловдивска писта за пореден път даде за върхови постижеия. По време на шампионата, който се проведе от 17 до 19 септември, в оспорвана надпревара се впуснаха най-добрите български колоездачи от всички професионални клубове в странатаq съобщи директорът на ОП "Многофункционална спортна зала Пловдив" Евелина Апостолова.

Своя рекорд на 4000 м индивидуално преследване мъже подобри Мартин Попов ( Doltchini Pro Team), който финишира с резултат 4:34.91, а при 3000 м индивидуално преследване юноши ст. Възраст своя рекорд подобри Мартин Маринов (Yantra-Ispolin) -  3:36.20.

На фона на подема в международен план на женското колоездене, за  първи път в шампионата взеха участие и дамите. Победител при жени елит 500 м от място и 3000 м индивидуално преследване  е  Ивета Костадинова ( Doltchini Pro Team).

След дълго прекъсване в състезанието бе включена и атрактивната дисциплина „медисън“, спечелена от двойката на ПКК „Цар Симеон“ – Николай Генов и Дениз Рюстемов.

Пловдивският колоездачен клуб се представи блестящо и традиционно зае първо място в отборното класиране. При 4000 м. в отборното преследване клубът  постигна впечатляващите  4:29.01, а Николай Генов грабна златото в престижния „ Омниум“.

След приключване на състезанието, националният отбор по колоездене остава на тренировъчен лагер в зала „Колодрума“, където ще се подготвя за участие в Европейското първенство по колоездене ( 5-9.10.2021, Гренхен , Швейцария).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Коко

Коко

21.09.2021 | 14:39

Тази зала не става за нищо . Отвратителен звук на концерти . Нищо не се вижда и от пилоните. Много е зле всичко. Сила ги кърти от събития, а тази се хвали , че имало състе за ние от десет велосипедистига. Бахти и кухите калинки на гроб. Да я закриват тая скапана зала.

Отговори
2 1
намръщенЪ

намръщенЪ

23.09.2021 | 23:19

Много лесно е да рушиш! СЕЛЯНДУРСКИ МАНТАЛИТЕТ, ПРОДАВАЙ ГО НА ЛАУТА ИЛИ В КОМАТЕВО

Отговори
0 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?