61

Много лоша новина за българския спорт сесията на МОК

Много неприятна новина за българския спорт дойде на днешната сесия на Международният олимпийски комитет (МОК). Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой, в които България е много силна, към момента не са включени в програмата и остават в списъка на чакащите. МОК препоръча на съответните федерации да извършат необходимите реформи, за да съхранят местата си в олимпийската програма. МОК включи 28 вида спорт в предварителната програма на Летните Олимпийски игри през 2028-а година в Лос Анджелис. 

МОК се съгласи с предложението на Комисията по изготвянето на олимпийската програма, което получи и подкрепата на изпълкома. В числото на 28-те вида спорт са включени скейтборда, сърфинга и скално катерене, които вече дебютираха на Игрите в Токио през миналата година.

През 2023-а година Организационният комитет на Игрите през 2028-а година в Лос Анджелис може да предложи допълнителни видове спорт, които да бъдат включени в програмата. Окончателният вариант на въпросната програма, както и точният списък на спортовете, които ще участват след шест години ще бъде утвърдена през декември 2024-а година.

Модерният петобой ще трябва да замени конната езда с друга спортна дисциплина след Олимпийските игри в Париж през 2024-а година, реши управляващият орган на този спорт в края на миналата година. Това решение беше напълно очаквано, след като на Игрите в Токио имаше много сериозни критики за поведението на германската треньорка Ким Райзнер. Тя беше дисквалифицирана за удар по коня. Райзнер се ядоса на животното, след като надеждите на нейната ездачка Аника Шлой за злато се изпариха, тъй като конят отказа да скача.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Само и единствено

Само и единствено

04.02.2022 | 11:06

Джендър спортове!

Отговори
1 0
Без политика

Без политика

03.02.2022 | 11:48

Ами така е - ще включат бейзбол, крикет... Ако я карат тъй - да карат на ред! Имаше един щатски колоездач - четири или петкратен победител от тур де Франс. Та и колоезденето да погледнат. И....

Отговори
2 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?