Следвайте ни

Митов: Минахме Рубикон

„Поздравявам футболистите за играта, която дадоха през второто полувреме. Защото през първото Литекс стояха много по-добре.

След почивката изпъкнахме не толкова с футбол, колкото с характер и воля за промяна на статуковото.”

Това заяви след победното 1:0 над Литекс(Ловеч) треньорът на Хебър Николай Митов.

„В психологически план това бяха жизненоважни 3 точки след 3-те поредни срещи без победа за първенство. Това пречи на момчетата да покажат възможностите си, защото аз знам добре, че те са много по-големи.

Смяната на почивката повлия благотворно на играта, защото двамата, които влезнаха в средата на терена се сбиха, казано на футболен жаргон. И това даде импулс на останалите, а така запалиха и публиката, която живна и им даде подкрепата си.

За да грабнеш хората по трибуните трябва да дадеш битка. И аз съм благодарен на феновете, че отвърнаха подобаващо на нашата по-мъжка игра след почивката”, каза още Митов 

„Много искам да вярвам, че днес преминахме един психологически Рубикон и от тук насетне ще показваме все по-добри и резултатни игри”.

Треньорът на Хебър сподели и очакванията си за предстоящия мач с Арда(Кърджали) за купа България след няколко дни.

„Турнира за Купата на България е бонус за футболисти и фенове. Ние трофея няма да спечелим, но мачовете срещу силни съперници от елита ще ни помогнат да се развиваме като отбор.

Арда са силен за нас отбор с много нови и качествени футболисти и добър треньор. От такива мачове и противници можем да извлечем единствено позитиви”, убеден е Митов. 

 

Димитър Комсийски

Редактор-репортер екип "Спорт"

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?