Митко Иванов атакува медал на тепиха във Варшава

Димитровградската звезда Вики Бобева също на лагер и турнир с националките в Полша

ДИМИТРОВГРАД,Марица

Димитровградският ас Димитър Иванов ще търси добро представяне на започващия утре във Варшава международен турнир по борба за мъже "Циолоковски”. Митко ще представя страната ни в категория до 61 кг, заедно със своите партньори в същата категория Стефан Иванов от НСА и Владимир Дубов от Славия 2009. Надпреварата на свободняците е от петък до неделя, а тимът ще бъде воден от старши треньора Серафим Бързаков.
В състава си той е включил още: Георги Вангелов (57) от Юнак-Локомотив (Русе), 70-килограмовите Николай Куртев от Руен и Мирослав Киров от Юнак-Локомотив (Русе), Светослав Димитров (74) от Черноморец-св.борба (Бургас) и Михаил Ганев (97) от столичния Левски.
По същото време жените ще стартират на "Поланд оупън" във Варшава. Тимът, воден от Петър Касабов, от една седмица е на подготовка на полска земя.
С националния отбор за жени на лагер е и възпитаничката на димитровградската борба Виктория Бобева. Вики ще защитава мястото си в категория до 60 кг, заедно с Мими Христова от Левски. Отборът се готви във Владиславово, а след това ще премери сили на "Поланд Оупън" във Варшава (7-9 юли).
В състава е и бронзовата олимпийска медалистка от Рио 2016 Елица Янкова (48 кг). В тима се връща и Евелина Николова, която дълго време лекуваше травма. Следва целият отбор: 48 кг Елица Янкова и Миглена Селишка от Левски, 55 кг Биляна Дудова от Рилски спортист (Самоков), 58 кг Евелина Николова от НСА-Академик (София), 63 кг Тайбе Юсеин и 69 кг София Георгиева от Левски./Марица

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?