64

Мирела Демирева завърши девета на скок височина на Европейското

Българското участие  завърши.

Мирела Демирева се нареди на девето място в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен, след като преодоля 1.86 метра. Сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016 скочи от първи опит 1.82 м и 1.86 м, но 1.90 м се оказаха непосилни за нея тази вечер, въпреки че в третия си опит на тази височина беше близо до нейното преодоляване.

Това бе и последното наше участие в надпреварата. България имаше трима финалисти на Европейското в Мюнхен. Освен Демирева, сред най-добрите 12 на континента се наредиха Тихомиир Иванов (осми в скока на височина) и Александра Начева (единадесета в тройния скок). 

Демирева раздели деветата позиция с още три състезателки, сред които и две големи имена. Също с по 1.86 м завършиха сребърната световна медалистка от Лондон 2017 Юлия Левченко (Украйна), третата от Световното в Юджийн през миналия месец Елена Валортигара (Италия) и Татяна Гусин (Гърция). 

Това беше четвърти европейски финал за Мирела Демирева на открито. 32-годишната българка беше осма в Хелзинки през 2012 година, а но последните два континентални форума в Амстердам през 2016 и Берлин през 2018 г. спечели сребърни отличия. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

22.08.2022 | 14:26

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. За контакт: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?