Министър Кралев с комплект медали от Световно за ветерани

Министър Красен Кралев посети Колодрума и Световното по борба за ветерани и получи комплект медали, почетен плакет и грамота за заслуги. Даровете му бяха връчени от вицепрезидента на Световната федерация по борба и президент на Европейската Цено Ценов (медалите), председателят на Организационния комитет Ангел Ангелов (другите дарове). Плакет за министъра имаше от клуб по борба Локомотив Пловдив. Другият представител на властта (местната) Ральо Ралев не успя да ги стигне заради лекарска забрана.


Кралев проследи схватки от елиминациите в свободния стил и аплодира победите на нашите представители. Един от тях е 51-годишният настоящ помощник-треньор на националния отбор по свободна борба, олимпийски вицешампион и треньор №1 на България за 2001 г. Иван Цонов (62 кг). Пред министър Кралев той започна с категорична победа с технически туш над Талант Бегалиев (Киргизстан). 

В Световното първенство по борба за ветерани участват над 750 борци от 52 държави. Сред тях личат олимпийски, световни и европейски шампиони от световни сили в борбата като САЩ, Русия, Иран, Турция и др. България е представена от 41 състезатели. В различните дивизии на класическия стил нашите борци спечелиха шест медала – златен на Николай Кашинов (100 кг), сребърни на Милен Кънев (78 кг) и Петър Богаевски (130 кг), както и бронзови на Иван Рангелов (78 кг), Стойчо Кубратов (78 кг) и Емил Будинов (70 кг). Първото отличие за България в свободния стил донесе Иван Бонев (88 кг), който стигна до бронз. 


Световното първенство по борба за ветерани в Пловдив преминава при голям интерес. Сред официалните гости е двукратният олимпийски шампион Петър Киров, олимпийският шампион и изпълнителен директор на Българската федерация по борба Валентин Райчев и световният шампион Серафим Бързаков.


Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?