Следвайте ни

Министър и президент чакат на турнира “Еню Вълчев”

Над 100 талантливи борци ще мерят сили в димитровградската зала “Младост”

viber icon
Веселин Тонев,Марица

Над 100 борци от 10 български клуба, както и гости от Турция, Молдова, Македония и Украйна ще вземат участие в 10-тия юбилеен международен турнир по борба свободен стил за деца “Еню Вълчев”, който започва утре в Димитровград.
Според статута на турнира в него имат право да участват деца – родени 2003-2005 г., а от няколко години надпреварата е включена в календара на родната федерация по борба.
“Имаме много качествени деца, които не намаляват в залата, независимо от демографския сриф в града. Стараем се да спазваме традицията и предполагам, че ще видим много стойностни схватки на тепиха. Поканили сме клубове, които канят и нас като традиционно силните школи на Сливен, Черноморец (Бс), Стара Загора, Хасково, Гълъбово и др”. Това сподели с haskovo.marica.bg, президентът на димитровградския клуб Георги Георгиев.
Очаква се в залата да присъстват роднините на великата легенда Еню Вълчев, който почина на 78-годишна възраст през февруари 2014-а. За официалното откриване на турнира в Димитровград са поканени министърът на спорта в оставка Красен Кралев, ръководители от БФ Борба, както и много легенди на този спорт, дал на България олимпийски шампиони и стотици медали от европейски и световни първенства.
Турнира се организира от Община Димитровград и местният спортен клуб по борба. Освен основната група борци на тепиха ще видим и талантите от подготвителните групи на няколко клуба.
“Ще разчитаме на медали от Кристиян Димов (53), Дениз Ибрям (32) и Денис Наим (35). Това са сред най-изявените през този сезон, но и много други могат да ни изненадат, допълни Георгиев./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?