Международната федерация по гребане за Световното: Фантастично събитие с фантастична организация

Международната федерация по гребане засипа с похвали председателя на организационния комитет на Световното първенство за юноши и девойки в Пловдив Иван Попов и екипа му. Суперлативи не спестиха и представителите на отборите, които се състезаваха в България. Това беше 8-о голямо първенство у нас за последните 10 години. 

„Станахме свидетели на фантастично събитие с фантастична организация. Пловдивският организационен комитет вече има 10-годишен опит и невероятна стиковка между отделните звена, което прави работата да върви много гладко. Това е първото състезание от две години насам, на което имахме публика, макар и на 50%, което е фантастично. Това костваше много усилия, но имахме присъствието на всички тези страни от целия свят, което направи шампионата изключително шарен. Организаторите се справиха отлично с предизвикателството да менажират присъствието на толкова много състезатели в тази трудна обстановка“, заяви ковчежникът на Международната федерация Геритян Егенкамп. 

Той коментира и необходимостта в Пловдив да бъде изграден втори гребен канал, който освен че ще направи съоръжението още по-функционално за гребни спортове, ще бъде и прекрасна зона за отдих и забавление. 

„Пловдив има фантастичен канал, който предлага равни условия във всички коридори. Разполага със страхотен организационен комитет, който работи заедно от много години. И ние искаме да провеждаме още много събития тук. За което втори канал за загрявка и прибиране на лодките ще бъде изключително полезен. Защото, когато има толкова много състезатели и то не само, когато говорим за мъжете и жените, но и за състезания като това, вторият канал ще направи шампионатите още по-добри. А това ще помогне на Пловдив да организира още повече състезания“, завърши Егенкамп.

Ковчежникът на Международната федерация връчи при закриването на Световното първенство почетни медали за добре свършената работа на рейсдиректора на състезанието Никола Господарски и на един от главните организатори Катя Кожухарова. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?