Следвайте ни

Масова зараза! Детски отбор по футбол пламна от COVID-19

viber icon

Масова зараза от коронавирус е регистрирана в детско-юношеския футболен отбор на Ямбол, където са регистрирани 10 случая.

Девет от пипналите опасния вирус са деца, а десетият е техният треньор.

39 деца от две възрастови групи на детско-юношеския футболен отбор пътували миналата сряда за квалификационен турнир в Стара Загора.

„Съответно, доколкото може като дечица в автобус, опитахме се да спазим всички противоепидемични мерки, но няма как, всеки който се занимава с деца, знае че това е трудно”, коментира треньорът Тодор Пачев.

Десет дни по-късно положителни за COVID-19 са 9 деца на възраст от 14 до 16 г. и 36-годишният им треньор.

„Аз по телефона съм се чул по няколко пъти с всички родители, проявяват разбиране. До вчера имаме направени 16 теста, днес продължават всички деца да се изследват, надявам, се че ще успеят всички да минат в рамките на деня”, обясни треньорът пред Нова тв.

„Днес продължаваме с безплатните изследвания с PCR-тестове на останалите деца, които са пътували в автобуса за турнира”, заяви Димитър Иванов, областен управител на Ямбол.

Кметът Валентин Ревански издаде заповед за преустановяване на спортно-тренировъчната дейност на всички клубове. Започва и дезинфекция на спортните обекти в града. Засилват също контрола и противоепидемичните мерки в детските градини и социалните домове.

Междувременно днес, заради коронавирус затвориха за дезинфекция и сградата на община Ямбол. Положителна за COVID-19 е служител там, но не е работила с граждани, изрично посочиха от администрацията. Започва тестване на контактните общински служители. Общината ще работи в нормален ритъм от понеделник, 27 юли.

Коментари (1)

ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

24.07.2020 | 19:34

КРАЛЕВ спиш ли помогни на децата

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?