Следвайте ни

Мъри Стоилов приключи с Казахстан

viber icon

Станимир Стоилов вече не е селкционер на Казахстан. Догоорът на спеца бе разтрогнат по взаимно съгласие. Мъри разкри някои подробности, свързани с раздялата му с местната федерация.

„Разделих се с националния отбор на Казахстан. Защо се стигна до това ли? Когато поех  тима, ми бяха поставени три задачи. Първо, да се смени коренно стилът на игра. Второ, да се наложат млади футболисти между 18 и 21 години. Трето, да сме първи в нашата група в Лигата на нациите.

Първите две бяха постигнати. Но поради някои причини не завършихме първи в групата. Така се стигна до раздялата.

Питате ме дали имам голяма неустойка в договора и дали ще се облажа като Моуриньо в Манчестър Юнайтед? Не. Неустойка няма да получа, защото не съм уволнен, а договорът ми се прекратява по взаимно съгласие. А аз се съгласих да си стиснем ръцете и да се сбогуваме, тъй като това е по-добрият вариант и за мен, и за тях.

Сега, както се казва, съм свободен агент заедно с помощниците ми. Все още съм в Казахстан и имам да свърша някои неща. До края на седмицата вероятно ще съм тук и после ще се върна в България.

Дали има интерес към мен? Ще бъда откровен с вас – интерес има, но аз нямам към тях. Става въпрос за два клуба, които не са от България.

Левски? Моля ви. Искам да бъда ясен и точен – Левски си има треньор и няма как на този етап да коментираме мое завръщане на „Герена”. Надявам се никой да не се хване на израза „на този етап”...

Няма никакъв шанс да се върна и в Астана. Категоричен съм!

Наистина имам нужда от малко почивка и презареждане на батериите. После ще гледам пак към чужбина”, заяви Мъри.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?