Следвайте ни

Мая и Мария напират за Европейското в Грузия

Треньорът Иван Иванов прати повиквателни на двете хасковски щангистки

Две хасковлийки са на лагер с националния отбор по вдигане на тежести, който се събра на подготовка за новия сезон. Селекционерът Иван Иванов е повикал от Хасково, талантливата Мария Кирева в категория до 69 кг. Мария е вицеевропейска шампионка за девойки от миналата година.  На сбора е и опитната Мая Иванова (58 кг), която е двукратна бронзова медалистка на Европа при жените.

Този път, олимпийският шампион от Барселона 1992 ще разчита на по-голяма група от състезатели, които да тренират преди първото голямо състезание за годината - европейското първенство. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 6 до 13 април в Батуми (Груз).

“Показват добри резултати и заслужено попаднаха в списъка на Иван. Мая е доказан боец, но ще се радвам и Мария Кирева да бъде във форма за първото си голямо предизвикателство при жените. Това е шанс, който не се пада лесно на всеки и тя трябва да го използва”, коментира за “Хасковска Марица”, личният треньор на щангистките от Бяла мечка - Живко Архондев.

"Състезателите вече са на лагер. Стартираме в по-разширен състав, като искам да дам шанс на повече момчета и момичета, за да засилим конкуренцията. Вижда се, че има желание, така че вярвам, че до европейското първенство ще влезем в необходимата форма. Смятам дори да извикам още хора, за да видя какво им е състоянието. По-младите също ще се готвят с нас. Имаме потенциал, въпросът е да минем и без травми, за да сме готови за европейското", каза от своя страна и националният селекционер Иван Иванов.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?