Следвайте ни

Любо Корадов с инициатива за стадион Пловдив ВИДЕО

viber icon

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ в 16 МИР – Пловдив град Любомир Корадов предприема мащабна инициатива за довършване на стадион Пловдив. "Стадион Пловдив е голяма болка на всички пловдивчани, независимо от на каква възраст са и къде живеят в момента. При мен случаят е още по-особен, тъй като съм имал щастието като футболист да играя дербита пред 40 хиляди души. Това бях празници за града, за футбола и спорта. Много тъжно е, че вече три десетилетия това прекрасно съоръжение, около което може да живее града, тъне в руини. На него могат да се провеждат концерти на световни групи, които биха привлякли туристи от цяла Европа. Това би помогнало много на туризма в града и околията, на хотелиерския и ресторантьорския бизнес и да поставят още по-добре Пловдив на туристическата карта на света.

Идеята ми е да се създаде инициативен комитет от най-изтъкнатите пловдивски спортисти, а също така и общественици. Около тях ще се създаде движение, което с различни инициативи може да събира финанси за дострояването му. Със своя авторитет тези хора от една страна ще бъдат гаранти, че дарените средства няма да изчезнат, а от друга страна могат да лобират пред местната, държавната власт и други институции за осигуряване на финансиране на този уникален спортен комплекс. От дълго време на него не се провеждат състезания, тренират само деца и юноши. 

Близо до стадиона е Спортният диспансер, който също не е в добро състояние и трябва да бъде превърнат в модерен комплекс за възстановяване и лечение", добави още Корадов. Той смята, че  и Спортното училище "Васил Левски" трябва да се превърне в привлекателно място за децата не само от Пловдив и региона, но и в цялата страна.
"Само с предоставянето на по-добри условия за подготовка можем отново да привлечем младите към спорта", заяви кандидатът за народен представител. И добави, че едва 10% от подрастващите се занимават със спорт.

Заради обездвижването голяма част от младите хора страдат от затлъстяване, което води до много болести и изразходването на много средства за лечение. Важен начин за преодоляването на този проблем е привличането на младежите отново към масовия спорт, добави Корадов.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

DAN9

DAN9

01.04.2021 | 18:47

TOO PAK ZABRAVI KOGATO MU SLAGAXA BOMBA PRED APARTAMENTA VAV BLOK 109 VAV PLOVDIV UJAS I DRUGIYAT KANDIDAT DEPUTAT GEORGI GEORGIEV KADETE PIE6E PO TCYALA NO6T VAV MALKIYAT NOVOTEL I JENAMU SPE6E VAV DJIPA.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?