64

Любителският тенис под тепетата вече със свой турнир

Ако тенисът не ви е самоцел за доказване с модно увлечение, а страст, то следващите редове са точно за вас. Навръх празника на славянската писменост 24 май ви срещаме с двама ентусиасти - Христо Янков и Петър Рангелов. ​Двамата организират тенис ранкинг тур за любители. И така Христо Янков ще ви обясни за какво иде реч.

Пловдив нямаше никакви турнири за любителите на тениса, започва разказа си създателят на "Пловдив тенис ранкинг тур" Христо Янков.

"Играя тенис на любителско ниво от пет години. Започнах като студент в Лондон, след това тук в Пловдив. След като достигнах до определено ниво на умения и ентусиазъм, започнах да търся аматьорски тенис турнири в град Пловдив и региона. Оказа се обаче, че няма достатъчно такива събития. Тематичните фейсбук групи предлагаха само объркваща и неструктурирана информация за спорадични тенис срещи между любители.

Затова реших да създам "Пловдив тенис ранкинг тур" - серия от тенис турнири, които ще се проведат в град Пловдив в рамките на една календарна година. След всеки турнир всеки играч ще получава точки и ще участва в ранглистата на уебсайта https://plovdiv-trt.com/.

Всичко това стана възможно с помощта на Петър Рангелов от тенис клуб "Пловдив" (б.а. - кортовете на Младежкия хълм).

И така, ще ви разкажа накратко регламента на турнирите.

Надпреварите са за мъже, а при достатъчно желаещи ще се проведе турнир и за жени, но те няма да участват в ранглистата на уебсайта на този етап.

СХЕМА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРНИРИТЕ: 

Сингъл, мъже:

Неограничен брой групи по 3 или по 4 души (според броя регистрирани участници за съответен турнир) - играе се всеки срещу всеки, класира се първият от всяка група и при необходимост схемата се запълва с най-добрите втори.

В групите, 16-финал, 8-финал и 4-финал се играе нормален сет, при 6 равни нормален тайбрек.

Полуфинал и финал - нормален сет, при 6 равни - нормален тайбрек.

Сингъл, жени:

Неопределен брой групи - играе се всеки срещу всеки, класира се първият от всяка група и при необходимост схемата се запълва с най-добрите втори. 

В групите, 16-финал, 8-финал и 4-финал се играе нормален сет, при 6 равни - нормален тайбрек.

Полуфинал и финал - нормален сет, при 6 равни - нормален тайбрек.

ПРАВО НА УЧАСТИЕ: Не се допускат за участие лица, професионално занимаващи се с тенис - треньори и състезатели, картотекирани в БФТ или ITF -Pro.

ТОЧКОВА СИСТЕМА НА ПЛОВДИВ ТЕНИС РАНКИНГ ТУР 500 (мъже): победител - 500 точки, финалист - 400, полуфиналисти - 350 точки, четвъртфиналисти - 250 точки, осминафиналисти - 150 точки, шестнайсетина финалисти - 100 точки, завършил втори в групата - 50 точки.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Настилка на кортовете - клей. Топките (WILSON) за мачовете се осигуряват от организатора на турнира.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?