Следвайте ни

Лошо: Пак хванаха наш щангист с допинг

viber icon

Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) съобщава днес, че след извършен на 1 юли 2021 г. в България извън състезателен внезапен допинг тест в пробата на щангиста Юндер Бейтула са открити забранени хормони на човешкия растеж.
Спортистът е уведомен за случая и за временното спиране на състезателните му права, въз основа и на инцидента, при който той не е бил открит за допинг проверка на 29 декември 2020 г. Бейтула има право да поиска анализ на проба Б и ако не приеме последствията, предвидени от IWF, ще може да поиска изслушване. Юндер вече бе наказан веднъж за наличието на забранени стероиди в негова проба и изтърпя две годишно наказание от 2013 до 2015 г.

„Бейтула бе освободен от лагера на националния отбор на България на 2 юни т.г, а от 11 юни е със спрени права заради това, че не е бил открит за допинг тест, съобразно правилата на Международната федерация. В настоящия случай отговорност за евентуална употреба на забранени вещества носи лично състезателят. БФВТ продължава политиката си на нулева толерантност към употребата на допинг и ще се съобрази с решението на проверяващите и на Международната федерация,“ заяви старши треньорът на националните отбори Иван Иванов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?