61

Лос Анджелис Рамс триумфира в Супербоул LVI след драматичен обрат над Синсинати Бенгалс

Отборът на Лос Анджелис Рамс спечели Супербоул за втори път в историята си, след като победи Синсинати Бенгалс с 23:20 в 56-то издание на финалния мач в Националната футболна лига. Наставникът на "Овните" Шон Бам стана най-младият треньор, триумфирал с трофея "Ломбарди". Той вдигна купата само на 36 години.

Пред собствена публика на стадион "SoFI" в Ингълууд, Калифорния, Рамс постигнаха обрат с тъчдаун в края на последната част, за да стигнат до успеха. Двубоят се развиваше с разменено преимущество, но след силна трета четвъртина, спечелена с 10-3, Бенгалс поведоха с 20:16, но по-малко от две минути преди края Купър Къп реализира решаващия тъчдаун. Впоследствие Къп, който завърши мача с 92 ярда и два тъчдауна, бе обявен за най-полезен играч на финала, като няколко дни по-рано той спечели и наградата за най-добър офанзивен играч на сезона,

По този начин Рамс станаха шампиони за втори път в историята си след 2000 година, като тимът има и три загубени финала. За Бенгалс това бе трета загуба в Супербоул от три участия (предишните за през 1981, 1988).

"Много съм щастлив, исках този трофей адски силно. Мечтаех си за това. Това е най-великото нещо на света. Бог е велик!", възкликна защитникът на Рамс Арън Доналд, който се отличи с ключова намеса в последните секунди, за да подпечата победата на своите. "Год съм с отбора. Много хора в него заслужават този успех", допълни куотърбекът Матю Стафърд.

,

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?