Литекс ще съди БФС за изваждането

Депутат от ДПС: Нямахме друга възможност

Ръководството на Литекс обяви, че няма да се примири с изваждането на представителния отбор от А група. Клубът излезе с официална позиция на сайта си:
“Няма да се примирим с тази неправда. Това е тежък удар срещу един винаги коректен и изряден клуб, срещу състезателите, голяма част, от които са национали, срещу най-добрата школа за таланти, срещу цял град… Ще предприемем нужните правни и административни действия за да търсим справедливост в следващи и по-висшестоящи съдебни инстанции, наши и международни”, се казва в съобщението, публикувано на официалния сайт на клуба.

„Обмисляме да заведем дело срещу БФС за пропуснати ползи от това тяхно решение. При всички положения ще се борим докрай!”, заявяват още от Литекс.
Малко преди това депутатът от ДПС и член на Изпълкома на БФС Камен Костадинов заяви, че с колегите му не са имали вариант за спасяването на Литекс.

"Нямаше казус. Днес имаше становище от достатъчно широк кръг юристи, че първо Изпълнителния комитет няма правомощия да преразглежда решения на своите органи, каквито в случая са Дисциплинарната и Апелативната комисия. Беше следван устава за тези 10-15 дни."

"Вижда се, че ако която и да е спортна федерация наруши своите нормативни правила, това е основание да ѝ бъде отнет лицензът. Изправени пред угрозата евентуално това да се случи, членовете на Изпълкома се обединихме, че ние не сме в правомощията да разглеждаме по същество казуса.

Не можем да се произнасяме, при положение че има официално становище на две постоянни комисии – Дисциплинарна и Апелативна. Има дори и на трета нарочна комисия, където имаше юрист, включително и колегата Иво Ивков, който е член на Апелативната комисия на УЕФА. Търсехме повече мнения, искахме да решим всичко в максимална полза на футбола", сподели Костадинов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?