71
Следвайте ни

Кубрат Пулев: Приятели караха кабриолети, аз блъсках в залата СНИМКИ

viber icon

„Приятели завършиха, започнаха работа, а след време ги гледам да си носят хубавите маратонки, да си купуват и да карат кабриолети, а аз и брат ми блъскахме в залата, за да стамен шампиони“. Така боксьорът Кубрат Пулев описа началото на трудния си път към върха по време на срещата си със студенти във ВУСИ в Пловдив, предаде репортер на „Марица“. 

Дискусията между Кобрата и младежите протече изключително емоционално. Особено когато въпросите към боксьора касаеха перипетиите, през които е преминал, за да може в момента името му да се знае в целия свят. 

„Баща ми е от Пловдив. Беше много силен и магнетичен човек. Той ни даде пътя в живота. Аз дори съм предвиден много преди да се родя. Мечтата му била да имам момчета, които да станат боксьори. Тъй като имал все момичета, моите три сестри, баща ми не се отказал, а останал верен на себе си и на мечтата си. Така се раждам аз, след това и брат ми Тервел. Той искал и трето, ама майка ми казала „Стига толкова! Те са си двамата, ще се грижат един за друг“, разказа Кубрат с усмивка. 

„Много е важно как човек израсва и в каква среда. И в Библията е казано, че доброто дърво ражда добри плодове. Ние с брат ми сме отгледани с много любов. Не съм имал мечти да стана боксьор. Впоследствие обаче това се случи. Баща ми ни каза „Елате да ви науча“. Ние бяхме малки деца, на по 12-13 години. Не ме интересува бокса, искам да си играя с децата. После смени тактиката. Каза „Елате да ви науча да се защитавате. Така няма да ви бият“. Като дежа ние се вързахме. И така започна да ни учи. За първи път станах шампион на 48 кг. Бях слабо дете, с голяма глава, обаче гибиех по състезанията не зарди мускули, а заради талант. И, както се казва, апетитът идва с яденето. Когато станеш шампион се възгордяваш, започваш да вярваш в себе си.
Нещо много важно. Когато родителят е до теб и те подкрепя, той не ти позволява да се отклоняваш от целта. Имал съм  познати, завършваме училище, те отидават работят за много хубави пари. Започнаха да карат кабриолети. Казвам си не може ли и ние така, да се занимаваме с такива неща. А седим в залата и тренираме за нито една стотинка, за да може някога си да станем шампиони, да станем част от националния отбор. В това няма никаква сигурност. Никой не ти обещава нищо. Единственото мечтата беше в главата на баща ми. Той ми казваше, че ще обиколим целия свят, че ще спим в най-луксозните хотели, че ще ни сочат с пръст един ден. Питах се този човек наред ли е (смее се). Ние живеехме много бедно, все пак 5 деца – три по-големи сестри и ние двама братя.  Тогава вече отидох в спортното училище на ЦСКА, влязох в националния отбор. През цялото време никога не съм мислил за пари.

 Във всяка една възрастова категория станах шампион. Това ми подсказваше, че това е правилният път, че мога. След това започнахме да постигаме международни успехи, на световно взех медал. Човек много пъти ще пада. Въпросът е да се изправи и то без да му е повлияло това падане. Всичко това, което съм постигнал, е плод на много труд. Хорат си носиха готините маратонки, караха готините коли, ние продължихме да си тренираме усърдно и да си гоним мечтата. Трябва човек да е наясно, че всяко нещо си има цена“, разказа пред студентите Кобрата. 

снимки от Валентина Биларева

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?