61

Кубрат Пулев прибира голям хонорар за боя от Чисора

Кубрат Пулев ще прибере значителна сума като хонорар въпреки загубата от Дерек Чисора в събота вечер. Мачът на Кобрата с Чисора развълнува не само спортните фенове в България, а и тези във Великобритания. Поражението на българина бе прието като изненада, но реакциите са, че двамата са направили боксово шоу с много екшън, с пълно отдаване и търсене на победа, а не изчакване, тактика и надлъгване.

"Ветераните не се посрамиха, искаме още от това", пише сайтът "boxing24", а в коментарите отдолу се чете голямо уважение към показаното от 38-годишния Чисора и 41-годишния Пулев.

"Пулев - Чисора III", вече се роди като идея, а и желание на хората да го видят. А и промоутърът Еди Хърн намекна, че такива зрелища, в които никой не се пести и не се "танцува" около съперника са това, което феновете биха платили да гледат.

Дали ще има трета част - това е още само теория.

Но е сигурно, че след 12 рунда през 2016-а, спечелени от Кубрат, сега 12-те рунда в Лондон, които бяха за Чисора (според разединено съдийско решение), върнаха лентата към най-доброто от двамата боксьори в тежката категория.

Същевременно същият сайт разкрива неофициални информации за това кой колко ще спечели от боя.
Още не са ясни приходите от pay-per-view излъчването и абонаментите на DAZN, разбира се, но се очаква те да бъдат разделени 50-50.

Те ще бъдат добавени към твърдите суми, а те - според медията, са около 3 млн. долара за Пулев, който бе фаворит в мача, и около 1,8 милиона долара за Чисора.

Над 7200 фенове са купили билети за зала "O2 Арена" в Лондон, което прави около половината от капацитета, когато има боксов мач.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Pesho

Pesho

17.07.2022 | 11:38

Е тоя журналист(боклук) който е сложил тази снимка заслужава да застане между тупаниците на Чисора и Пулев.Е от такива почвам да намразвам родината си.

Отговори
3 0
не е честно

не е честно

11.07.2022 | 19:07

Така те знаят колко ще вземат предварително и могат да манипулират боя. Според мен трябва да има твърд хонорар но, за победителя и зя победения естествено. Така ще имат и стимул.

Отговори
2 2
Честно е

Честно е

12.07.2022 | 11:56

Това са декларираните пари. Като има интерес, като знае, колко ще прибере, като е спряган за фаворит и хората са заложили на него, що па да не заложи за Чисора и да падне. 3 милиона са му гарантирани, да се бие още един два мача - що па да не вземе да изкара още някой долар от загубата - коефициента сигурно е бил убав. Не вервам веке и на най-честните. Става ли дума за пари - не ми го хвали.

Отговори
8 0
Да беше

Да беше

17.07.2022 | 08:13

победил ... Но толкова му са възможностите .

Отговори
3 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?