Следвайте ни

Кубрат Пулев пред "Марица" за боя с Букър, Джошуа, Руис и мача за световната титла

viber icon

Мегазвездана на българския професионален бокс Кубрат Пулев направи впечатляващо завръщане на ринга с убедителна победа над Райдъл Букър тази нощ в Калифорния. Кобрата даде интервю специално за "Марица" от бейзболния стадион „Чукчанси Парк“ във Фресно. 

- Единадесет месеца беше извън ринга. Имаше ли вълнение от теб преди боя с Букър?

- Известно вълнение имаше, не отричам, но то е преди всеки бой. Притеснение обаче не е имало. Аз бях подготвен добре, отдадох дължимия респект на противника, но реално знаех, че съм по-добър и ми трябваше единствено концентрация, за да победя. Излязох и си свърших работата.

Благодаря за подкрепата на българите, които бяха на стадиона, както и на тези, които не са спали, за да ме гледат. Противникът беше много подготвен, тъй като тренира с едни от най-добрите в света – Александър Усик и Джошуа. Мисля, че това му помогна да оцелее срещу мен.

- Кой беше решаващият момент в мача срещу Райдъл Букър?

- Аз не го виждам като сбор от моменти. Просто бях уверен в себе си и победата от самотото начало, и я постигна. Не искам да кажа, че двубоят с Букър беше лесен за мен. Не беше и много труден, но противникът беше много неудобен. Доволен съм от развоя, тъй като той почти не ме удари. Бах много предпазлив.

- Букър успя ли да те затрудни максимално?

- Той даде най-доброто от себе си. Не успях да съвсем да се отпусна и не можах да покажа много неща, което бяхме тренирали. Противникът беше изключително труден и опитен. Той е играл на спаринги с абсолютно всички най-големи и силни боксьори.

Не го определям като бивш затворник, защото има много други боксьори, които са били в затвора, като Майк Тайсън, например. Те са здрави физически и са много устойчиви и психически. Букър беше много добре подготвен.

- Мислиш ли вече за мача за световната титла?

- Аз мисля за него постоянно. Още преди да изляза срещу Букър мисля за него, защото това е голямата ми цел. Мачът с Букър беше едно завръщане след осем месеца. На мен ми се полага да играя за световната титла и тя е голямата цел, на която ще подчиня всичко.

- Кога очакваш да се проведе мачът за световната титла?

- Правилата на IBF са, че до май месец победителят от Руис – Джошуа трябва да се бие срещу мен. Мога да победя всеки един от двамата. Ако титлата бъде овакантена, ще се бия срещу следващия в ранглистата. Предстои ми лека почивка и след това започвам подготовка за мача за световната титла, за да бъда на необходимото ниво.

Не си мисля, че съм постигнал върха и най-доброто ниво, за да няма какво да надграждам. Ще ми помогнат и новите неща, които получавам от американската школа. Продължавам да работя и с Ули Вегнер и очакваме мача за световната титла, който трябва да се проведе до края на май 2020 г.

- Кой предпочиташ за съперник в мача за световната титла - Антъни Джошуа или Анди Руис?

- Нямам предпочитания. И двамата са големи бойци и отлични боксьори. Който и да е от двамата, ще стане празник за бокса. 

- Каква е прогнозата ти за мача между Джошуа и Руис през декември?

- Този мач е много труден за прогнози. Едно е сигурно - ще се получи голям спектакъл между големи шампиони. Нека да победи по-добрият.

 

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?