64

Красота и феерия в залата на ПУ - върви международният турнир "Тракия къп"

С разкошна торта и пленително изпълнение на малки гимнастички и шопски танц в изпълнение на студенти от АМПТИ "Проф. Асен Диамандиев" бе открит деветият международен и национален турнир по художествена гимнастика "Тракия къп" и приз "Мария Петрова". Тортата бе по случай 30-ата годишните на СКХТ "Тракия", а свещичките духна дъщерята на треньора по баскетбол Йордан Янков, която рано-рано тръгва по пътя на Мария Петрова - трикратна световна шампионка, вицепрезидент на Техническия комитет на ФИГ и БФХГ, която бе неотразима на откриването.

Официално турнирът бе открит от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков, а с него бяха президентът на СКХГ "Тракия" Стоянка Груйчева, първата треньорка на Мария Петрова - Наталия Моравенова, главният треньор на "Тракия" Ирина Чернева, и генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова.

Състезателки от шест държави (Израел, Кипър, Молдова, Полша, Сърбия и Ангола) се включиха в надпреварата, която е в Спортната зала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Тези от вас, които искат, могат утре сутрин в 9.00 да отидат, за да наблюдават индивидуално - девойки младша възраст и жени.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.06.2023 | 18:13

б р а в о с т р а х о т н о

Отговори
0 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?