Следвайте ни

Кралев и Попов дадоха старт на ремонта на стадион "Бенковски"

viber icon

Днес официално бе дадено началото на ремонта на стадион „Георги Бенковски”..

За церемонията по символичната първа копка на спортното съоръжение в Пазарджик  пристигна ресорният министър Красен Кралев.

Сред гостите на събитието бяха още народните представители от 13-ти МИР Десислава Тодорова, Даниела Малешкова и Десислава Костадинова, зам.-областният управител Йордан Кошухаров, кметът Тодор Попов, директорът на Спортното училище Георги Георгиев, шефът на ОС на БФС Спас Иванов, председателят на ВК Хебър Александър Иванов, колегата му от ФК Хебър Найден Шопов, медалистката ни от Олимпиадата в Рио Ренета Камберова и др.

С благодарност към министъра на младежта и спорта Красен Кралев започна изявлението си кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Той подчерта, че оценява жеста на Кралев да дойде в Пазарджик за събитието въпреки затрудненото му придвижване в момента(б.р. Кралев е с патерици заради претърпяна наскоро в Барселона операция на менискус).

Според Попов това е първата стъпка към модернизирането на стадиона, „защото тази година до края ще направим нещата, предвидени в двете обществени поръчки, т.е. този сектор за около 1100 седящи места, заедно с двете по-малки трибуни. Първо ще изградим трибуната в сектор „А”, след това двете по-малки отстрани, заедно с рекултивацията на игрището и поливната система. Следващата година ще се съсредоточим своите усилия към отсрещната трибуна(б.р. сектор „В”) и тези зад вратите, които да модернизираме също с общински средства, от капиталовите разходи на Общината. Идеята е до края на следващата година или до началото на сезон 2020 – 2021 ние да имаме модерен завършен стадион“, заяви кметът.

От своя страна министър Кралев даде висока оценка на спортните амбиции на общинското ръководство и обеща при необходимост допълнително съдействие от държавата за окончателното превръщане на Пазарджик в спортно средище.

След това багерът направи първа копка по средата на лекоатлетическата писта, а в него последователно министърът и кметът разбиха по една бутилка шампанско пред погледите на младите футболисти от Детско-юношеската школа на Хебър, техните треньори и официалните гости.

Както вече писахме в началото на седмицата предварителната подготовка за ремонта на стадиона започна с разчистване на плацдарма пред съблекалните.

Бригади с работници демонтираха резервните скамейки и огражденията пред двете ложи. Последните също бяха премахнати. Тревното покритие вече е изгорено по изкуствен начин и подготвено за рехабилитация. Поръчката за ремонта на стадиона в Пазарджик спечели столичната фирма „Арете Строй“ ЕООД.

Изпълнението ​на дейностите ще се осъществи на два етапа.

Първият включва изграждане на централна трибуна в сектор "А" с козирка, поливна система и рекултивиране на футболен терен.

На вторият предстои изграждане на трибуни, странично на централната на сектор А. Обща цена за ремонта на стадиона възлиза на 1,5 милиона лева. От тях 1,2 милиона лв. са директен трансфер от републиканския бюджет, а останалите 300 000 лева дофинансиране от община Пазарджик.

До края на месеца стартира и изграждането на игрище за "Футбол 7" с изкуствено осветление, финансирано от БФС.

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?