64

Концесионерът на картинг пистата изненадан от общинарите

Изумени бяхме, че се обсъжда вариант за прекъсване на договора ни след изтичане на концесията, обявиха на пресконференция Ивайло Цонев и Станислав Сираков, представители на концесионера "Делта Карт" ООД 

"Изненадани останахме от това , че предложението ни не бе разгледано на сесията на Общински съвет и точката бе отложена. Имаме редовен контракт, в който е упоменато всичко, както за удължаване на концесията, така и при не подновяване. Ако се стигне до това да не продължим ползването на пистата, то в контракта ни е записано, че общината трябва да ни прати подобренията. Според нас те са за около 3 милиона лева. Процедурата е следната - от Общината наемат експерти-оценители, които определят сумата, вложена за подобрения на базата по пазарна стойност.

Ивайло Цонев припомни някои факти като този, че тази писта е на 50 години, построена е била през 1973 година, на нея са били проведени хиляди състезания. През 1989 година пистата спира да се стопанисва до 2001 година, когато сегашните собственици са спечелили концесията. Пистата е била напълно разрушена и те са инвестирали над 1 милион лева в нея. В момента е изграден един спортно-развлекателен комплекс. В последствие инвестицията е нараснала на 1.8 млн. лева, увеличила се е и инвестиционната такса с около 40 процента.

“Гордеем се с много пилоти, които сме дали на професионалния спорт. От нашата писта тръгна единственият българин, които е правил тестове за “Форума" 1. На нея се провеждат любителски шампионати вече над 20 години, хиляди деца са участвали в тях.

Картинг пистата е любимо и емблематично място за града и за туристите", казаха концесионерите.

Две от местата, на които спокойно би могъл да бъде построен паркинг за новия стадион "Локомотив"

Ивайло Цонев и Станислав Сираков съобщиха още, че пистата е в различно УПИ от стадион "Локомотив" и територията и няма общо с възможната концесия на стадиона. Имат становището и на главния архитект на общината за това. Цонев и Сираков представиха и възможни терени за построяването на паркинг за стадиона в терени около "Лаута", ако от УЕФА и ФИФА поискат това.

“Свързахме се с клуб "Локомотив", с официално становище. Те също са учудени от това предложение за възможността за разрушаване на спортен обект за построяването на паркинг", казаха концесионерите. Оттам им отговорили, че в УПИ-то на стадиона имало отредени две места за паркинг и те нямат претенции за разрушаването на този спортен обект.

Цонев и Сираков съобщиха още, че  плъзналите слухове за непородължаване на концесията е поставила на тръни картинг общността в Пловдив. В момента активно с картинг се занимават около 60 човека. На пистата идват да тренират и хора от Търговище, Стара Загора, Бургас и София. Персоналът, който ще остане без работа, ако концесията не бъде продължена, е от 30 служителя.

Ивайло Цонев обяви даже, че в момента на митницата има нови картинги за около 100 000 лева, които трябва да попълнят материалната база на пистата на "Лаута".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?