“Компас 94” спечели финансова помощ от Спортното министерство

Хасковският клуб по ориентиране сред 32 спортни клуба от 15 града в цяла България

Веселин ТОНЕВ,Марица

Хасковският клуб по ориентиране “Компас 94” попадна мужду 32 спортни клуба от 15 града в България, които ще получат финансова помощ от Министерството на младежта и спорта по програмата „Децата и спортният клуб“ за 2017 г.
“Сумите не са големи, но във всеки случай ще подпомогнат някои важни за клуба прояви и набирането на нови състезатели”, заяви за “Хасковска Марица” представителят на спортното министерство в Хасково Янко Йорданов.
Целта на програмата е да подпомогне организацията на спортни състезания и участието на подрастващите в тях. Проектите ще обхванат повече от 6500 деца в 128 спортни прояви.
Момчетата и момичетата ще се състезават в 19 вида спорт, сред които баскетбол, волейбол, хандбал, плуване, кик-бокс, спортна стрелба, джудо, ветроходство, лека атлетика, спортна гимнастика и др.
Общата сума, предоставена по програмата, е 150 000 лв., а стартът ѝ е на 1 април 2017 г. 12 от субсидираните са от София, а останалите - от Благоевград, Видин, Габрово, Пловдив, Правец, Гоце Делчев, Бургас, Варна, Мездра, Ловеч, Перник, и Стара Загора.
“Програмата „Децата и спортният клуб“ ще подобри условията и ще осигури възможност за участие на повече подрастващи в организирани спортни прояви извън държавния спортен календар на съответните федерации. Състезанията ще повишат физическата им дееспособност, спортно-техническите им умения и ще създадат у тях мотивация за спортно развитие. Децата ще получат възможност за изява и за постигане на лични спортни резултати”. Това допълни от своя страна и президентът на Компас 94 в Хасково Тодор Стратиев.

В програмата са включени 214 квалифицирани спортни специалисти, които ще повишат качеството и ефективността на тренировъчния процес.
Състезанията, финансирани по програмата „Децата и спортният клуб“, ще развиват у децата и социални качества - ще повишат уменията им за работа в екип, ще ги научат на толерантност, лидерство, дисциплина, увереност, спазване на правилата и на принципите на честната игра - „феърплей”./Марица

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?