49

Колоездачи от цял ​​​​свят в "Обиколката на Турция"

175 състезатели от 34 страни, участват в единственото в света междуконтинентално състезание

57-ата президентска колоездачна обиколка на Турция, единственото междуконтинентално колоездачно състезание в света, започна днес от курорта Бодрум, югозападна Турция.

Колоездачите ще изминат 1303 километра в осем етапа, преди състезанието да финишира в Истанбул на 17 април.

Анадолска агенция

В надпреварата ще участват 175 състезатели от 34 държави и 25 отбора от 14 държави.

Анадолска агенция

Шест отбора на WorldTour са в съревнованието за титлата тази година. Миналата година, заради Covid-19 ограниченията се включиха едва три отбора, заедно с 12 професионални и седем континентални отбора.

Състезателите ще преминат от Азия в Европа и обратно в три различни точки на състезанието. Първоначално ще преминат през новопостроения мост "Чанаккале 1915", при Дарданелите, след което в Истанбул ще прекосят Босфора на две места преди финала.

Анадолска агенция

Милиони зрители на пет континента ще могат да следят състезанието на живо по TRT Sport и Eurosport, заедно с местно и международно отразяване на акцентите и новините по стотици канали.

Обиколката на Турция има огромно значение в тазгодишния колоездачен календар, тъй като служи като последното голямо изпитание преди престижното Джиро д'Италия.

Анадолска агенция

Всички отбори ще се стремят да се възползват максимално от възможността и да постигнат върхове на представянето си в Турция, преди да се отправят към Италия за събитието от 6 до 29 май.

В турската обиколка отборите ще бъдат предпазливи от това, което е известно като „етап на кралицата“, 147-километровия етап Измир-Маниса, планиран за четвъртия ден.

Последните 15 километра са стръмен участък до националния парк планината Спил на надморска височина от приблизително 1200 метра. В този етап се очаква евентуалните победители да се отделят от основната група.

 

Етапи:

Бодрум – Кушадасъ: 207 км.

Селчук (Ефес) – Алачатъ: 158 км.

Чешме – Измир (Карсъяка): 123 км.

Измир (Конак) – Маниса (Спил): 147 км.

Маниса – Айвалък: 192 км.

Едремит (Акчай) – Еджеабат (Чанаккале): 205 км.

Гелиболу – Текирдаг: 135 км.

Истанбул – Истанбул: 136 км.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?