Следвайте ни

„Колодрума“ в надпревара за европейско първенство по колоездене на писта 2020

viber icon

След успешно проведените ежегодни национални шампионати на България и Румъния , както и Балканския шампионат по колоездене на писта 2018г. , зала “Колодрума“  има готовност да посрещне мащабни европейски и световни първенства.

С активната подкрепа на  вицепрезидента на Европейския колоездачен съюз (UEC) Г-н Александър Гусятников и Българската федерация по колоездене , Пловдив има реален шанс да бъде избран в оспорваната надпревара за домакин на Европейското първенство по колоездене на писта 2020.

Последното  трябваше да се проведе от 14 до 18 октомври 2020, но поради пандемията от COVID-19 и отлагането на Олимпийските игри в Токио в международния спортен календар се наложиха промени. През май 2020г. UEC реши европейското първенство на писта да се проведе от 11 до 15 ноември 2020, а локацията за този турнир да бъде обявено по-късно.

През 2020г. Г-н Гусятников инспектира  пловдивския колодрум и беше запознат  от екипа  на залата с всички възможности , които тя  предоставя за провеждането на международни състезания. Водят се вече преговори за провеждане на европейското  първенство  с българската страна. Окончателното решение ще бъде официално оповестено от UEC на  1 юли 2020.

Европейското първенство по колоездене на пистата се провежда ежегодно. Първото издание на шампионата  през ноември 2010 година е проведено в  град Прушков (Полша), а последното -  през 2019 година  в Апелдорн (Холандия).

Разполагайки с  единствения  покрит колодрум на Балканите, Пловдив вече има реална възможност достойно да посрещне престижно  международно състезание от подобен ранг.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?