„Колодрума“ в надпревара за европейско първенство по колоездене на писта 2020

След успешно проведените ежегодни национални шампионати на България и Румъния , както и Балканския шампионат по колоездене на писта 2018г. , зала “Колодрума“  има готовност да посрещне мащабни европейски и световни първенства.

С активната подкрепа на  вицепрезидента на Европейския колоездачен съюз (UEC) Г-н Александър Гусятников и Българската федерация по колоездене , Пловдив има реален шанс да бъде избран в оспорваната надпревара за домакин на Европейското първенство по колоездене на писта 2020.

Последното  трябваше да се проведе от 14 до 18 октомври 2020, но поради пандемията от COVID-19 и отлагането на Олимпийските игри в Токио в международния спортен календар се наложиха промени. През май 2020г. UEC реши европейското първенство на писта да се проведе от 11 до 15 ноември 2020, а локацията за този турнир да бъде обявено по-късно.

През 2020г. Г-н Гусятников инспектира  пловдивския колодрум и беше запознат  от екипа  на залата с всички възможности , които тя  предоставя за провеждането на международни състезания. Водят се вече преговори за провеждане на европейското  първенство  с българската страна. Окончателното решение ще бъде официално оповестено от UEC на  1 юли 2020.

Европейското първенство по колоездене на пистата се провежда ежегодно. Първото издание на шампионата  през ноември 2010 година е проведено в  град Прушков (Полша), а последното -  през 2019 година  в Апелдорн (Холандия).

Разполагайки с  единствения  покрит колодрум на Балканите, Пловдив вече има реална възможност достойно да посрещне престижно  международно състезание от подобен ранг.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?