Колело за Алекс Начева - спортист №1 сред младите у нас

Лекоатлетката Александра Начева бе избрана за най-добър млад спортист на България за 2018 г. Тя спечели безапелационно осмото издание на анкетата на сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg, S Media и Фондация „Играй с Развитие“. 

През изминалата година Начева стана шампионка в тройния скок на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, златна медалистка е от световното първенство при девойките под 20 г. в Тампере и сребърна от европейското до 18 г. в Дьор. Тези постижения й донесоха 1507 точки за класацията, в която участваха рекордните 159 спортни журналисти. Те посочиха общо 42-ма състезатели от 21 вида спорт в анкетните си карти, както и шестима треньори на подрастващи и 4 отбора. 

Алекс си тръгна с колело на българския производител Sprint от церемонията, която се проведе в невероятната обстановка на Образователно-спортен комплекс „Лозенец“. 

През 2017 г. Начева бе първа подгласничка в класацията на плувеца Антъни Иванов, който сега стана втори с 1182 точки. На трета позиция за 2018 г. с 1100 точки се нареди тенисистът Адриан Андреев, за когото това е рекордно пето влизане в топ 10 при младите. 

Златната десетка се допълва от: Мариела Костадинова/Панайот Димитров (акробатика), Боряна Калейн (художествена гимнастика), Едмонд Назарян (борба), Валентин Андреев (лека атлетика), Христо Христов (вдигане на тежести), Ивет Горанова (карате) и Мария Делчева (бадминтон).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?