Следвайте ни

Кои са най-популярните спортове у нас след футбола?

viber icon

Няма съмнение, че футболът е господар на всички дисциплини и носи титлата за най-популярен световен спорт. Този факт не ни изненадва, футболът е особено скъп спорт, макар и инвестицията за практикуване се изразява само и единствено в една топка и пространство за игра. С увеличаването на интереса, се увеличиха и инвестициите. Тук обаче няма да говорим за футбол, а за всички останали спортни дисциплини, които са особено популярни за родните фенове. Ето и кои са те:

1. Тенисът някога се е смятал за спорт на благородници и докато запазва основните традиции - турнирът Уимбълдън има специален дрескод, като всеки гост трябва да бъде облечен с костюм - не трябва да забравяме, че зрителският интерес започна да насочва вниманието си именно там. Интересът към мачовете на Григор Димитров и Цвети Пиронкова се повиши значително, дори и да липсват трофеи в тяхна полза. Фактът, че разполагаме с професионални играчи, които често обръщат сценария, е напълно достатъчен, за да знаем кога е следващият голям мач. 

2. Баскетболът, дори и родното първенство да не може да се похвали с твърде много отбори, разполага с истинските фенове. Не трябва да забравяме, че Европа е особен традиционалист и с високо внимание провежда множество интересни и вълнуващи срещи. Гърция, Испания, Русия и Германия са сред страните с доста силни отбори. Американският баскетбол също влиза в това число. Професионалната им лига, може да се смята за една от най-успешните към този момент, но напомняме на феновете, че мястото, където ще открием също големи дербита е колежанската лига. Именно там всеки студент се опитва да пробие и да направи кариера в професионалната лига. 

3. Волейболът, както можем да се досетим, е се радва на внимание в България, все пак националите ни са фактор в почти всяко голямо първенство и ще добавим  още един важен факт - разполагаме и с достатъчно клубни отбори. Не е нужно дори да връщаме историята, за да говорим за таланти като Любо Ганев, чийто топовен удар събаряше стената. Мнозина още помнят и Владимир Николов, а по всичко личи, че този спорт ще продължи напред. Ако погледнем и професионалните ни атлети, които играят в чужбина, можем спокойно да заявим, че страната ни е сила в този спорт. Нека не забравяме, че количеството адреналин, особено ако националите играят на роден терен, е емоция, която препоръчваме на всеки почитател. 

4. Боксът заема 4-тото място, след като вече няколко пъти България излъчва основен претендент за шампионските пояси. Кубрат Пулев създаде противоречиви мнения за себе си, особено след последната среща, но именно той успя да засили вниманието на родната публика към този спорт. Не случайно и анализаторите наблюдават интерес към тази дисциплина, както и към всички изброени, в платформата на ефбет. Можем да се запознаем и с цялостното ревю тук - https://betenemy.com/efbet/ и разбира се, да разгледаме основните пазари, по-интересните функции и други положителни практики. Какво се случи покрай братя Пулеви? На първо място ще забележим, че все по-често чуваме за останалите шампиони, а и все така се чака и дебюта на Тервел, за да може боксовата традиция и вниманието да продължи да се насочва в тази посока. 

 

5. Може да е странна номинация според мнозина, но снукърът се радва на особено внимание и макар и да липсва трайното медийно присъствие, все повече експерти наблюдават засилен интерес, когато някои от спортните канали излъчи конкретен мач. Снукърът е игра, в която е необходима стратегия, финес и точна ръка, за да има даден играч успехи. Зрителите го предпочитат заради спокойствието и създадената атмосфера, а ако обърнем внимание на социалните мрежи, очевидно това предложение е предпочитано и желано. С оглед на това оставаме категорични, че макар и да не се радва на същото внимание като горните спортове, той има аудитория, която следи изявите на Джъд Тръмп - няма никаква връзка с бившия американски президент. 

6. Не на последно място искаме да обърнем внимание на хандбала, който не само печели вниманието на аудиторията, но и може да се похвали с достатъчно интересни първенства. Родният хандбал за жалост не е в същото положение и определено има нужда от подпомагане, но в Европа ситуацията е доста по-различна и можем да забележим, че в Северна Европа се нарежда точно до футбола. Динамиката е впечатляваща, а ако до този момент не сте виждали професионалистите, може да бъдете сигурни, че именно те ще отговарят защо сме се спрели на тази дисциплина. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай