Следвайте ни

Кобрата: Следвам пътя си към Световната титла

Дългото очакване за най-добрия български професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев приключва. Кобрата ще се завърне на ринга на 23 март в „The Hangar“ в Коста Меса, Калифорния, срещу румънеца Богдан Дину. Битката между двамата ще бъде в десет рунда и ще бъде първи двубой за Пулев в САЩ и той очаква победа.

Пулев използва паузата между последния бой срещу Хюи Фюри и този срещу Дину за интензивни тренировки. За да не се разсейва, той се качи на високопланинската база в Белмекен, за да се подготвя далеч от изкушенията на големия град.

"Развълнувам се, че ще се бия в „The Hangar“ в основното събитие на гала-вечер, която ще бъде излъчена от „ESPN“. Продължавам по пътя към завоюването на световната титла в тежка категория“, каза Пулев. „Разполагам със страхотен екип, който ме подкрепя по-всякакъв начин, а самият аз съм концентриран върху това да си свърша работата на 23 март“.

Богдан Дину очаква с нетърпение срещата. Знам, че тази битка е голяма възможност за мен да се изкача на върха в тежка категория“, каза Дину. „Щастлив съм, че ще се бия в Съединените щати срещу наистина топ боксьор. Когато спечеля, ще бъда считан за топ претенден", каза Дину.

Кубрат Пулев е задължителен претендент на световния шампион на IBF Антъни Джошуа, който също така притежава и титлите на WBA, WBO и IBO. Във вторник обаче бе лансирана версията, че негов съперник може да бъде Тайсън Фюри.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?